22 Ekim 2016 16:17

'Aslı Erdoğan okuyorsan, sen de gel'

1971 Akademi Kitabevi'nde bir araya gelen Aslı Erdoğan okurları, bu hafta "Kırmızı Pelerinli Kent" adlı kitap üzerine çözümlemeler yaptı. 

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi tutuklu yazar Aslı Erdoğan ile dayanışmak amacıyla okurlarının düzenlediği edebiyat atölyelerinin üçüncüsü yapıldı. "Aslı Erdoğan okuyorsan, sen de gel" çağrısıyla Kadıköy'de bulunan 1971 Akademi Kitabevi'nde bir araya gelen Aslı Erdoğan okurları, yazarın "Kırmızı Pelerinli Kent" üzerine çözümleme yaptı. 

Aslı Erdoğan okuru Türker Ayyıldız, duygu ve düşüncelerini, "Bugün edebiyat üzerinden uzaklığı, yalnızlığı, yalnız bırakılmışlığı, şiddeti, insanı, insan etinin üzerinde tüten dumanı, hesaplaşmayı konuştuk. Şüphesiz tüm bunlar insanın görünmeyen cezaevinin duvarlarıydı. Elbette Kırmızı Pelerinli Kent üzerinden özgürü ve özgürlüğü de konuştuk. İnsana değil, insanlığın ölümünün altını çizmiş Aslı Erdoğan için kelam ettik. Bir an önce aramıza dönmesi için arkadaşları olarak ona Kadıköy'den selam ettik" şeklinde dile getirdi. 

Atölye, okurların kitap üzerine yaptığı çözümlemelerin ardından sona erdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Şirketlere görülmemiş teşvik’

SONRAKİ HABER

Valilikten Aşure için 'Etrafı rahatsız etmeyin' şartı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...