22 Ekim 2016 15:57

Caner : Filmi Hakkari’de çekseydim Kürtçe yapardım

‘Rauf’ filminin yönetmeni Soner Caner 'Filmi Hakkari’de Mardin’de çekseydim kesinlikle Kürtçe yapardım' dedi.

Paylaş

Gonca GER
Antalya

53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışma kategorisinde yer alan ‘Rauf’ filmi izleyici-lerle buluştu. Filmin gösterimine Yönetmenler Barış Kaya ve Soner Caner ile Oyuncular Alen Hüseyin Gürsoy, Yavuz Gürbüz ve Şeyda Sözüer de katıldı. Yönetmen Caner “Filmi Hakkari’de Mardin’de çekseydim kesinlikle Kürtçe yapardım” dedi.

Savaşın devam ettiği bir köyde yaşayan dokuz yaşındaki Rauf’un hikayesinin anlatıldığı filmin yönetenlerinden Barış Kaya “ Bakanlıktan ilk film desteği çıktı.  O sıra barış süreci vardı. Üzerine birileri filme ortak olmak istedi, onlar para verdiler. Baktık film gidiyor. Biraz şanlıyız galiba. Sanki önümüzde bir yol varmış da taşlar kademe kademe diziliyormuş gibi kendi kendine ilerledi her şey. Hiç çamura batmadık, film buralara kadar geldi” dedi.

Kaya, filmdeki Rauf karakterini canlandıran Alen Hüseyin Gürsoy’un oyunculuğu hakkında şunları söyledi “Alen ofiste beraber çalıştığımız ablanın yeğeni. Cast çalışması yaparken ofise gidip geliyordu. Çocuk oyuncuları gördüğünde ‘Ben oynayacağım bu rolü’ dedi. Biz ciddiye almadık. Test çekimi yaptık. Çekimleri izlediğimizde bu çocukta acayip bir bakışın var olduğunu gördük ve devam ettik.”

‘İSTANBUL’UN FAKİR SEMTİNDE BÜYÜDÜM’

Yönetmen ve Senarist Soner Caner de filmi kendi köyünde çektiklerini söyledi. Köyde Türkçe bilmek büyük bir başarıydı diyen Caner “ Bu sırf Kars’a özgü bir durum. Köyde yaşlılar Kürtçe, gençler ve çocuklar da Türkçe konuşuyor. Filmi Hakkari’de, Mardin’de çekseydim  kesinlikle Kürtçe yapardım ama Rauf’un yaşadığı o coğrafyada herkes Türkçe konuşuyor” dedi.

Filmin küçük oyuncusu Allen “ Ben de o coğrafyada gibi yaşadım. İstanbul’un iki ayrı semti vardır. Biri zengin biri fakir semti. Ben fakir semti olan Gazi Mahallesi’nde doğdum, büyüdüm. Yazları köye gidiyordum.

Sivaslıyım. Zazaca biliyorum. Kürtçe biraz zor oldu ama alıştım” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Bağdat’tan Ankara’ya: Yardımınıza ihtiyacımız yok

SONRAKİ HABER

Etna: Bedendeki Kuyular Bitiyatro’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...