22 Ekim 2016 15:51

Bağdat’tan Ankara’ya: Yardımınıza ihtiyacımız yok

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile görüşen Irak Başbakanı Haydar İbadi Türkiye’nin yardımına ihtiyaçlarının olmadığını söyledi. 

Paylaş

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, dünkü Ankara görüşmelerinden sonra bugün Bağdat’ta gitti. Carter, Irak Başbakanı Haydar İbadi ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yapan İbadi, Türkiye’nin yardım etme talebini reddetti. 

‘MUSUL SAVAŞI BİR IRAK SAVAŞIDIR’

İbadi, Türkiye ile aralarında bir savaşın yaşanmasını istemediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Türkiye Irak’ın toprak egemenliğine saygı göstermelidir. Türkiye Musul operasyonuna katılmak istiyor. Fakat biz kendilerine teşekkür ettiğimizi, Irak güçlerinin operasyon gerçekleştirdiğini belirttik. Eğer ihtiyacımız olursa, Türkiye ya da başka bir ülkeden yardım isteriz. Musul savaşı bir Irak savaşıdır ve Iraklılar bu savaşı sonuçlandıracaktır.” 

TÜRK HEYETE: GÜÇLERİNİZİ IRAK’TAN ÇEKİN 

5 gün önce Türkiye’den bir heyetin Bağdat’a geldiğini hatırlatan Irak Başbakanı İbadi, söz konusu heyetin ilgili taraflarla görüşmelerde bulunarak, kendi güçlerinin Irak’taki varlığı ve Musul operasyonuna katılımları konusunda önerilerde bulunduklarını kaydetti. İbadi, Türk heyetinin önerilerini yeterli ve gerekli bulmadıklarını ve kendilerinden güçlerini Irak’tan çekmelerini istediklerini ifade etti. 

İbadi, ayrıca devam eden Musul operasyonuna da dikkat çekerek, operasyonun en kısa süre içerisinde başarıya ulaşacağını kaydetti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kerkük’te IŞİD’in mevzilendiği okul kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Caner : Filmi Hakkari’de çekseydim Kürtçe yapardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...