22 Ekim 2016 13:48

‘Laik eğitim için son durak olabilir’

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesinde proje okulları konu alan bir panel düzenlendi.

Paylaş

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesinde proje okulları konu alan panelde söz alan bir veli “Ben anneyim evladımın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi. Eğitim Sen 8 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Turgut da, “Bu mesele herkesi ilgilendiriyor. Bu mesele laik, demokratik, bilimsel eğitim için son durak olabilir” diye konuştu. 

Panele proje okullarında öğrencisi bulunan velilerin yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker katıldı. ”Projeniz değiliz. Okuluma, öğretmenime dokunma” pankartı açıldı. 

‘LAİKLİĞE DARBE!

Panelde konuşan velilerden Semra Ok çocuklarının söz konusu okullara girmek için çok emek harcadıklarını ifade ederek, “Oğlum bu sene YGS’ye girecek ama yaklaşık bir aydır okula gidemiyor. Yaşadığımız olayları laikliğe darbe olarak görüyorum” dedi. 

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇABALIYORUZ’

Diğer bir Veli Gülsüm Öner Yetkin, velilerin belli bir partiye ya da gruba yakın olmadığını bunun yerine çocuklarının geleceği için çabaladığını aktardı. Öner, “Bize ‘Niye sokağa çıkıyorsunuz,bu işlerle neden uğraşıyorsunuz?’ diyorlar. Ben anneyim evladımın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi. 

‘BU MESELE HERKESİ İLGİLENDİRİYOR’

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğretmenlerinden ve aynı zamanda Eğitim Sen 8 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Turgut, “Bu mesele  herkesi ilgilendiriyor. Bu mesele laik, demokratik, bilimsel eğitim için son durak olabilir” dedi. Turgut okuldaki görevinden atılmak istendiğini, ortada bir hukuksuzluk olduğu için de direneceğini söyleyerek şöyle konuştu: “Tedavisi mümkün olmayan yaralar açılıyor. Eğer biz kolay teslim olursak kırılganlık oluşur. Yapılan çalışmalar iktidarın 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlediği ve bu yolla eğitimin geriletildiğine inanıyorum.”

Konuşmalardan sonra panel soru cevap şeklinde devam etti. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Musul'da operasyonu takip eden bir gazeteci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Musul bizimdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...