22 Ekim 2016 12:53

TV10’un kapatılmasına karşı imza kampanyası başlatıldı

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan kanallardan birisi olan TV10’un kapatılması Taksim Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kapatılan kanallardan birisi olan TV10’un kapatılması Taksim Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi.

“Alevilerin sesi Tv10 susturulamaz!” pankartının açıldığı eylemde, Alevi Kurumları TV10’un tekrar açılması talebiyle imza kampanyası başlatıldığı belirtildi. Eylemde söz alan Tv10 program yapımcısı ve sunucusu Hüseyin Kelleci, bir aydır kanallarının neden kapatıldığına somut bir delil gösterilmediğine dikkat çekti. KHK’lere dayandırılarak kanalın kapatılmasının hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Aydın Deniz, Alevilerin sorunlarını ana akım medyanın değil sadece Tv10’un gösterdiğini kaydetti. Alevilerin sesi olan kanalın, açılması için Avrupa ve Türkiye’deki Alevi dernekleri olarak imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Deniz, “Kampanyanın ardından imzaları Başbakanlığa vereceğiz” dedi. Eylem Alevi sanatçıların türküleri ile son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Irmak'ın cansız bedeni arama çalışmaları sonucunda bulundu

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesi’nde sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...