22 Ekim 2016 12:23

80. Madde’ye karşı 103 örgütten ortak ses

103 örgüt, ‘stratejik proje bazlı yatırımların’ izin, tahsis ve ruhsat yetkisini Bakanlar Kurulu kararına bırakan 80. Madde'nin iptalini istedi.

Paylaş

Doğa ve kent örgütlerinden oluşan 103 kurum, “Stratejik proje bazlı yatırımların” izin, tahsis ve ruhsat yetkisini Bakanlar Kurulu kararına bırakan 80. Maddeyi protesto etti.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen yaşam savunucuları “Madde 80’e karşı yaşamı savunuyoruz, direniyoruz” pankartı açtı. Ellerinde “OHAL bahane talan şahane” , “Madde 80 doğaya darbedir”, “Madde 80 katledecek” dövizleri taşıyan yaşam alanı savunucuları adına basın açıklamasını Sıla Saltı okudu.

Saltı, HES’lere, termik santrallere, nükleer santrallere, ve yaşamı yok eden bütün politikalara karşı durduklarını ifade ederek, “Doğayı, canlı yaşamını hiçe sayan şirketler ve onun taşeronu olan hükümetler var güçleri ile saldırdılar. Hukuka; yandaş bilirkişi raporları, taraflı mahkeme heyetleri, hiç bitmeyen ÇED süreçleri ile etki etmeye çalışan iradenin son noktası ise madde 80 oldu” şeklinde konuştu.

Saltı, madde 80’in kıra, kente canlı yaşamına telafisi imkansız ekolojik yıkımlar getirecek olmasını eleştirerek, “Madde 80 ile Türkiye’nin dereleri, kıyıları, denizleri, ormanları, kültür mirasları Bakanlar Kurulunun keyfine bırakılacaktır” dedi.
Saltı, “Bizler kentleri doğayı ve yarınları  hiçe sayan iktidar ve şirketlere karşı her türlü mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Öfkemizi ve umudumuzu o mezara koymadılar’

SONRAKİ HABER

Irmak'ın cansız bedeni arama çalışmaları sonucunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...