22 Ekim 2016 12:25

‘Öfkemizi ve umudumuzu o mezara koymadılar’

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Mesut Mak ve Adil Gür, Dersim’de mezarları başında anıldı.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Mesut Mak ve Adil Gür, Dersim’de Atatürk Mahallesi’nde bulunan mezarları başında anıldı. Anmaya Mesut Mak’ın da üyesi olduğu Tarım Orkam Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Van Şube yönetim kurulu üyeleri, Dersim Eğitim Sen Şube Başkanı ve yöneticileri, Tüm Bel Sen yöneticileri ve Emek Partisi üyeleri katıldı.

Mesut Mak’ın mezarı başında konuşan eşi Evrim Mak, “Mesutlar oraya barışı haykırmaya gitti. Ama düşmanları, daha onlar gitmeden pusu kurmuş. Daha ağızlarından barış sözcüğü bile çıkmadan hain pusularda katlettiler eşimi. Mesut benim eşimdi, aynı zamanda yoldaşımdı. O gün bu mezara sadece Mesut’u koymadılar beni de, hayallerimizi de, umudumuzu da koydular. Ama bir şey unuttular, Evrim’in yüreğinde bir öfke var, onu unuttular işte, onu alamayacaklar. O öfke beni yeniden diriltti. Var olduğum sürece nasıl Mesut hiçbir zaman sistemin kölesi olmadıysa, nasıl akıntıya karşı kürek çektiyse, ben de onun yolunda gideceğim” dedi.

Tarım Orkam Sen Genel Başkanı Hamit Kurt da “Savaş olmasın, sömürü olmasın diye ama en önemlisi insanlar ölmesin diye Mesutlar Ankara’ya gelmişlerdi ve orada katledildiler. Mesutların katledildiği günden bugüne haykırdıkları barış talebinin ne kadar haklı ve önemli olduğunu gördük” dedi. 

Emek Partisi Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale, “O gün yoldaşlarımızın pankartları, bayrakları ve sıkılı yumrukları kaldı. O eller,  işçi sınıfının davasına sarılmış ellerdir. Yoldaşlarımızın bize bıraktığı ve sımsıkı tutundukları mücadele bayrağını yere düşürmeyeceğimizin, sonuna kadar yükselteceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kışlık ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler

SONRAKİ HABER

80. Madde’ye karşı 103 örgütten ortak ses

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...