22 Ekim 2016 11:54

Açık Kapı, Antalya Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu

Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yarışan 'Açık Kapı' filmi izleyiciyle buluştu

Paylaş

Gonca GER
Antalya

53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında düzenlenen uluslararası yarışma filmleri kategorisinde yer alan, Marina Seresesky'in yazıp yönettiği Açık Kapı filminin gösterimi yapıldı. 

Gösterimin sonunda, filmin Görüntü Yönetmeni Roberto Fernandez ve oyuncularından Emilio Palacios ile söyleşi yapıldı.

Filmin drama, komedi gibi bir çok türü beraberinde barındırdığını söyleyen Roberto Fernandez, “Filmde mutlu son olsa da çok büyük acılar da yaşandı, ölümle birlikte gelen bir sevinç var. Ama hayat da böyle bir şey zaten” dedi.

Açık Kapı, annesi Masha'yı yüksek dozda uyuşturucudan kaybeden 7 yaşındaki Rus kızı Lyuba'nın, komşuları olan Rosa'ya sığınmasını ve seks endüstrisini konu alıyor. Orta yaşlı bir hayat kadını olan Rosa, eskiden kendisi gibi seks işçisi olan annesi Antonia ile Madrid'te küçük bir apartman dairesinde yaşamaktadır. 

Çocukların filmde seks işçiliği yapan karakterlere karşı tavırlarının önyargısız olduğunu ifade eden Emilio Palacios “Küçük çocukların biz büyüklerden çok daha az önyargılarının olduğunu düşünüyorum. Çocuklar filmde rahat bir şekilde rollerini sürdürdüler ve hiçbir şekilde rahatsızlık olmadı” dedi.

Filmde çocuklar için bir psikologla çalışmadıklarını belirten Fernandez “Yönetmen, çocuklarla rollere biraz çalıştı, onlara karakterlerin oynadığı rolleri anlattı. Çocuklar da bunda hiçbir problem görmediler. Hatta her iki çocuk da çekimler bittiğinde de trans oyuncuyu çok sevdiler” diye vurguladı.

Filmde, Lyuba'nın abisini oynayan Emilio, “Rolüm için, hapse giren gençlerle, çeşitli yurtlarda kalan çocuklarla, sokak çeteleriyle konuştum. Onların içine girmeye çalıştım. Tabi yönetmenle de çok çalıştık” dedi.

Filmde karanlık çekim tekniği kullandıklarını belirten Fernandez, “Doğrudan ışık alan tek karakter küçük kızın karakteri. O aslında filmin, oradaki hayatın, umudun ışığı. Hikaye gece hayatını anlattığı için film genelde kasıtlı olarak karanlık ortamda geçiyor” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Ağar itiraf etti, iktidar ne yapacak?

SONRAKİ HABER

Kışlık ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...