20 Mayıs 2012 10:30

‘Çerkes Soykırımı tanınsın’

İstanbul’daki Çerkes Dernekleri, Çerkeslerin Çarlık Rusya’sı tarafından sürgün edilişinin 148. yılında Rus Konsolosluğu önünde eylem yaparak, sürgünü protesto etti. Bugün, Taksim Tramvay durağında bir araya gelen Çerkesler, “Sürgün değil, bu bir soykırım”, “Yaşasın halklar

‘Çerkes Soykırımı tanınsın’
Paylaş

Konsolosluk önünde kitle adına ortak açıklama yapan Cankat Acı, değişen çağlar ve rejimlere rağmen Çerkeslerin uğradığı haksızlığın telafisi yönünde bir adım atılmadığını ifade etti. Bugün hâlâ Rusya’nın Kafkasya’daki bağımsızlık arayışına yönelik her talebi yıldırma ve sindirme politikalarıyla baskı altına almaya çalıştığını belirten Acı, Rusya’nın Çerkes kimliğini, tarihini ve soykırımını perdeleyen inkar kampanyası sürdürdüğünü kaydetti.  

‘ADALET ARIYORUZ’

Çerkeslerin Kafkasya’da sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin Rusya tarafından ‘terörizm’ veya ‘dış dinamiklerin oyunu olma’ iddialarıyla kıskaca alma çabası içerisinde olduğunu söyleyen Acı, “Bütün bunlara rağmen umutluyuz. İnsanlık suçu olan soykırıma ve sürgüne inat yaşama tutunuyor, mücadeleyle varolmayı tercih ediyoruz” diye konuştu. Tarihi düşmanlıkları diriltmeden Çarlık Rusyası ideolojisinin mahkum edilmesini istediklerini belirten Acı, “Rusya Federasyonu, ve Dünya kamuoyu nezdinde adalet arayışını yükseltiyoruz” dedi. Acı konuşmasını, “21 Mayıs direnişin ve dirilişin günüdür. Unutmadık, unutmayacak, unutturmayacağız” sözleriyle bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MMO: Zengin yeraltı kaynaklarını satmaktan vazgeçin!

SONRAKİ HABER

‘Tıkır tıkır demokrasi’de muhalefete yer yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...