22 Ekim 2016 09:58

Ezel Akay'dan gençlere: İyi kısa film çekin, dünyayı gezin

Yönetmen Ezel Akay, Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilere 'İyi bir kısa film çekin, dünyayı gezin' tavsiyesinde bulundu. 

Paylaş

'Neredesin Firuze', 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü', '7 Kocalı Hürmüz' gibi filmlere imza atan Yönetmen Ezel Akay, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin işbirliğiyle düzenlenen Contact 3'üncü Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'ne katıldı.

Türk sinemasının yaşadığı en büyük sorunların başında çekilecek filmler için maddi kaynak bulma olduğunu söyleyen Akay, yeni film projesi için bütçe sıkıntısı yaşadığını belirtti. 7 Kocalı Hürmüz dışında tüm filmlerini kendi parasıyla çektiğini anlatan Akay, şöyle dedi: "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmimden sonra şirketimi kapattım, çok film birikti elimde, yeni projelerim için hâlâ finansman arıyorum. Aziz Nesin'in Zübük romanının yeni sinema uyarlamasını yaptık, ünlü oyuncular yer alacak filmde ama 1,5 milyon lira bütçe gerekiyor, finansman sıkıntısını aşabilirsem ilkbaharda belki çekimlere başlayabilirim."

"KISA FİLMİNİZLE DÜNYAYI GEZİN"

Sinema eğitimi alan üniversiteli gençlere kısa film çekerek birçok ülkeyi görme, farklı kültürleri tanıma olanağı bulabileceklerini anlatan Akay, şunları söyledi: "İyi bir kısa film çekin, dünyayı gezin. Festivaller filminizi kabul etsin, ulaşım, yeme-içme, konaklama masraflarınızı karşılıyorlar. Böylece, Japonya'dan Güney Amerika'ya kadar dünyayı gezebilir, bütün kıtaları dolaşabilirsiniz, sinemacılarla tanışıp yüzlerce yeni film seyredebilirsiniz. Ülkeler kültürel değişim açısından kısa filmlere önem veriyorlar. Dünyayı tanıyorsunuz, başka insanların gidemediği yerlere gidip sizin gibi sanatçılarla tanışıyorsunuz, bu çok önemli bir şey." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AB’nin ‘Rusya açmazı’ sürüyor

SONRAKİ HABER

Yarın, Vatan Caddesi'ne çıkan yollar kapalı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...