22 Ekim 2016 00:28

Kayserililer de yayın evleri de fuardan memnun

Bu yıl 3.'sü düzenlenen, Kayseri Kitap Fuarında, bazı yayın evi yöneticileri ve okurlarla fuarı konuştuk.

Paylaş

Barış TİMUR
Kayseri

Kayseri Kitap Fuar’ına ilk defa katılan Sel Yayıncılık Yöneticisi Selma Sancı, Kayseri’ye gelmeden önceki beklentileri ve fuarın genel durumu hakkında düşüncelerini bizimle paylaştı. Bütün fuarlara katılmaya çalıştıklarını söyleyen Selma Sancı, “Ülke genelinde kitap kuraklığı yaşanıyor, bu Anadolu’da daha çok hissediliyor. Bunu gidermek bizim görevimiz, bu yüzden Kayseri’ye gelmeyi çok istedik, buraya gelmeden önce ilginin bu kadar fazla olacağını tahmin etmiyorduk” sözlerini dile getirerek, Kayseri’de olmalarından okurların da memnun olduğunu söyledi. Semerkant Yayınları stant görevlisi Hasan Navruz, “Geçen yıllara göre okuyucu yoğunluğunun daha fazla olduğunu görüyoruz. Kayseri halkı okumayı çok seviyor” dedi.

Fuar alanına ilkokullardan liselere kadar gruplar halinde ziyaretler de gerçekleşiyor. “Okuyup kendimi geliştiriyorum” diyor 10. sınıf öğrencisi Nihat. Öğretmeni Sibel de görüş belirtmek istediğini söyleyip “ilginin yoğun olması, fuarın  sürekli hale gelmesinden kaynaklanıyor” diyor. Mimarlık öğrencisi Çağrı ise, “Fuarın bu kadar büyük ve kapsamlı olacağını düşünmedim. Farklı yayın evi stantlarını yanyana görmekten mutlu oluyorum” dedi. 
Evrensel Basım Yayın’dan Burhan Coşar, “Kayseri işçi emekçi, aynı zamanda da öğrenci şehri. Katılımdan da çok memnun kaldık. Fuar boyunca genel olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu konu alan kitaplarımız satıldı. Örneğin Ender İmrek’in, cesur bir işçinin hikayesini anlatan ‘Bende Sana Onu Söylecektim’ romanı işçi okurların dikkatini çekti. Aynı zamanda Kayseri,  Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerden bir tanesi, buna bağlı olarak Ercüment Akdeniz’in ‘ Sığınamayanlar’ kitabı da ilgi gören kitaplar arasında oldu. ‘Masallar ve Toplumsal Cinsiyet’, ‘Börklüce’ kitapları da kadınlar ve gençlerin ilgi gösterdiği kitaplar arasında yer aldı. Standımızın bir işçi şehrinde yoğun ilgi görmesi bizleri çok mutlu etti” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Açığa almalar yanlışlık değil, açıkça Eğitim Sen'e yönelik

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 5 bin polisle, kara ve denizde asayiş uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa