21 Ekim 2016 17:25

CHP Milletvekili Eren Erdem'in bulunduğu bina taşlandı

Bağcılar'da partisinin etkinliğine katılan CHP Milletvekili Eren Erdem'in de bulunduğu dernek binasının etrafını saran ırkçı bir grup, binayı taşladı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in bulunduğu binaya bir grup tarafından saldırı gerçekleşti. CHP Bağcılar Gençlik Örgütü tarafından Malatya Akçadağ Köyleri Derneği'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için dernek binasına giden Erdem, burada bir süre kaldıktan sonra binanın etrafı sarıldı. Burada sloganlar atan grup, daha sonra derneği taşlamaya başladı. 

Erdem, grubun taşlarla binaya saldırdığını dile getirerek, içerde yüze yakın kişinin mahsur kaldığını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Erdem, saldırının sona erdiğini ve polisin olay yerine geldiğini kaydetti.

'CAMLAR ÇERÇEVELER İNMİŞ DURUMDA'

Eren Erdem, Periscope üzerinden yaptığı canlı yayında şunları söyledi: "Bağcılar'dayız. Panel gerçekleştiriliyor. Panelimize dışarıdan saldırı gerçekleştirilmiş durumda. Bulunduğumuz binanın etrafı kuşatılmış. Emniyet güçleri her zamanki gibi yok. Dışarıda kendisine Ülkü Ocakları diyen bir güruh var. Bahçeli'ye söylediğim sözler nedeniyle binaya baskın yapmaya çalıştılar. Bunları buraya gönderenleri biliyoruz. Başkanlıktaki duruşumuz nedeniyle. Panelimizi provoke ettiler. Camlar çerçeveler inmiş durumda. 

İçeriye taş atıyorlar. İstanbul'un göbeğinde Bağcılar'da saldırı altındayız. Arkadaşımız yaralı şekilde geldi. Bağcılar'da devlet yok. burada devlet yok. Tamamen provokasyon. Bizleri linç etmeye çalışıyorlar. Bir Madımak'la karşı karşıyayız. Devlet yok, polis yok. Başkanlık sistemine karşı olduğum için linç ediyorlar. İnsanlar yaralanmış durumda. Şu anda saldırı altıdnayız. Dışarıda Ülkücü diye kendini tanımlayan gruplar saldırıyor. Nerede bu hükümet."

'SOPALARLA DÖNER BIÇAKLARIYLA BEKLEYENLER VAR'

CHP Gençlik Kolları Başkanı Okan Karamanlı, Erdem'in konuşması sırasında bina etrafında kalabalık bir grubun toplandığını söyleyerek, "Saat 20.30 sıralarında taşlı sopalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırılar üzerine binanın kapısını tutmak zorunda kaldık. Malatya Akçadağ Köy Derneği Başkanı Cengiz Şahin saldırıda linç edilmeye çalışıldı ve yaralı bir şekilde onu kurtarabildik" şeklinde konuştu. Olay yerine az sayıda polisin geldiğine dikkat çeken Karamanlı, "Olay esnasında polis vardı ve onlar varken faşist gruplar bina etrafında bulunan parti bayraklarımızı polisin gözleri önünde yırttı" dedi. Karamanlı, "Tekbir sesleri ile bize saldırdılar biz de ilçe gençlik kollarımıza çağrı yaptık çünkü sokak aralarında ellerinde sopalarla döner bıçakları ile bekleyenler var" diye konuştu. 

EREN ERDEM, ÜLKÜ OCAKLARI TARAFINDAN TEHDİT EDİLMİŞTİ

Eren Erdem'in başkanlık tartışmaları üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik, "Devletin kurucu ilkelerini tarumar etmeye dönük bir projenin ortağı olduğun an itibariyle Sn. Devlet Bahçeli'ye ben ismini Hükümet Bahçeli diye değiştirmesini tavsiye ediyorum" eleştirilerinin ardından Ülkü Ocakları Başkanı, sosyal medya hesabından, "Bizim de sana tavsiyemiz bundan sonra İstanbul sokaklarında dolaşma. Olmayan yüzünü değiştirmek zorunda kalmayalım…" tehdidinde bulunmuştu. 

SALDIRGANLAR DAĞILDI, GÖZALTINA ALINAN OLMADI

CHP'li Eren Erdem'in İstanbul Bağcılar'da katıldığı etkinliğe taşlı sopalı saldırı düzenleyen grubu polis dağıttı, ancak gözaltına alınan olmadı. Etkinlik, Erdem'in konuşmasıyla sürüyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa da basın özgürlüğünde geriye gitti

SONRAKİ HABER

Twitter, Spotify gibi birçok siteye erişimde sıkıntı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...