21 Ekim 2016 15:20

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel açığa alındı

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, Mardin'de yapılan basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle açığa alındı.

Paylaş

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Sen Şube Başkanı Metin Demirel hakkında yürüttüğü idari soruşturmayı sonuçlandırdı. Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticileri ve şube başkanları tarafından, Bölgede yaşanan çatışma ortamının eğitime etkisini gündeme getirme amacıyla Mardin Nusaybin'de yapılan basın açıklamasına katıldığı için Öğretmen Metin Demirel hakkında açılan soruşturmada müfettişlerin hazırladığı raporu değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturmayı karara bağladı. 

MÜFETTİŞ İSTEDİ, MÜDÜR UYGULADI, VALİ ONAYLADI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müfettişlerin talebi doğrultusunda Eğitim Sen Şube Başkanı ve Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu'nda görevli Teknoloji Tasarım Öğretmeni Metin Demirel'i Vali'nin de onayıyla, devlet memurluğundan çıkarılma istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti ve  görevinden 'tedbiren' uzaklaştırdı. Kararın gerekçesi olarak da 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'un 137. Maddesinin 1. ve 2. fıkraları gösterildi. 

DEMİREL: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Açığa alınmasını Evrensel’e değerlendiren Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, "Hükümet kendine muhalif olan herkeste bir açık yakalamaya çalışıyor. Hukuksuzluk sürüyor, korku imparatorluğu yaratılmak isteniyor. Bu hukuk dışı uygulamaların önüne geçebilmek için bundan sonra da emek, demokrasi ve barış mücadelesini sonuna kadar devam edeceğiz. Bunun başka yolu yok. Ben suç işlemedim. Sendikal faaliyette bulundum. Basın açıklamasının amacı ülkenin her yerinde çocukların barış ortamında eğitimine devam etmesini istemekti" dedi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM: IŞİD 550 aileyi kalkan olarak kullanıyor

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da inşaat iskelesi çöktü: Suriyeli işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...