21 Ekim 2016 14:41

Hrant Dink soruşturmasında 3 jandarma görevlisi tutuklandı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, biri üsteğmen 3 jandarma görevlisi tutuklandı.

Paylaş

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak jandarma görevlilerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, başka suçlardan tutuklu bulunan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, dönemin Jandarma yüzbaşısı Muharrem Demirkale ve Jandarma Astsubay Yavuz Karakaya, savcılık sorgusunun ardından "kasten öldürme ve silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, dönemin Jandarma yüzbaşısı Muharrem Demirkale ve Jandarma Astsubay Yavuz Karakaya'nın çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmalarına karar verildi.

Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada tutuklu bulunurken, eski jandarma görevlileri Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak meslekten ihraç edilmişti.

'BİLGİ SAHİBİ OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile ilgili savcılığın tutuklama talebine ilişkin sevk yazısında "Celepoğlu'nun cinayetin tasarısında ve Trabzon ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlükleri görevlilerince Dink'in öldürülmesi amacıyla yürütülen illegal faaliyetlerden bilgi sahibi olmaması mümkün değildir" denildi.

Yazıda, o dönem Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Merkezi'nde amir olarak görev yapan Hamza Celepoğlu'nun "Hrant Dink cinayetinin planlanması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında aktif rol oynayan Trabzon ve İstihbarat Jandarma istihbarat görevlilerinin üzerinde üst amiri olarak" bulunduğu belirtildi. Yazıda, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince beraberlerinde haber elemanları da olduğu halde Dink cinayeti tasarısının olgunlaştırılması ve hazırlık evresinde, öldürülen Dink'in Bakırköy'de bulunan konutu ve Beyaz Adam Yayıncılık isimli iş yeri çevresinde bu amaçla keşif faaliyeti yapıldığı anlatıldı.

Yazıda, "9 Ağustos 2006 tarihinde şüpheli Hamza Celepoğlu, İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Merkez amiri olarak Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapmaktadır. Şüpheli Celepoğlu'nun Dink cinayeti tasarısında ve Trabzon ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlükleri görevlilerince Dink'in öldürülmesi amacıyla yürütülen illegal faaliyetlerden bilgi sahibi olmaması mümkün değildir" ifadesi kullanıldı. (DHA)

 {{270189}}

ÖNCEKİ HABER

Kırım'da Lenin heykeli yıkıldı

SONRAKİ HABER

BM: IŞİD 550 aileyi kalkan olarak kullanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...