21 Ekim 2016 14:06

Bakırköy Kadın Ceazevi, Kandıra F tipine taşınıyor

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nin kapatılacağı ve Kocaeli’deki Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne taşınacağı iddia edildi.

Paylaş

Özgür Gündem'in Yayın Danışma Kurulu Üyesi oldukları için tutuklanan Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay'ın da bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nin kapatılarak, Kocaeli’deki Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne taşınacağı iddia ediliyor. 

Avukat Fethiye Çetin, Bakırköy Cezaevi’nde kalan müvekkiliyle görüştüğü sırada bu bilgiyi aldı. Evrensel'e konuşan Fethiye Çetin, “Fakat şu an sadece tutuklular mı gidicek, yoksa sadece hükümlüler mi gidicek bilmiyoruz. Bu, Adalet Bakanlığına sorumuz olsun” dedi.

Bakırköy Cezaevi’nin taşınmasının tutuklu ve hükümlüler için olumsuz bir durum olduğunu ifade eden Çetin, “Sadece tutuklu ve hükümlüler için değil avukatlar ve aileler için de olumsuz bir gelişmedir. Çünkü Kandıra Cezaevi çok uzak ve koşulları çok ağır bir cezaevi” dedi. 
Çetin, cezaevi yönetiminin bilgi soran tutuklu ve hükümlü kadınlara boşaltma işleminin 2-3 ay sonra gerçekleşeceğini söylediğini aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ahmet Necmettin Haceroğlu, Kerkük'te çatışmada öldü

SONRAKİ HABER

Kırım'da Lenin heykeli yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa