21 Ekim 2016 12:04

OHAL’den 3.5 ay önce konuştu, OHAL KHK’siyle açığa alındı

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan, 8 Mart Mitinginde yaptığı konuşmadan dolayı OHAL KHK”si ile görevinden uzaklaştırıldı.

Paylaş

İzmir'de düzenlenen 8 Mart Mitingi'nde Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan hakkında önce dava açıldı, şimdi de açığa alındı.  

Tire Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli olan Ayşegül Kocaaslan, hakkında ilk olarak İzmir Valiliği "1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" verdi. Ancak İzmir Valisi, işlemin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa (DMK) göre değil, 667 Sayılı KHK'ye göre yapılması gerektiğini bildirdi ve verilen karar değiştirildi. Kocaaslan hakkında verilen kıdem durdurma cezası, açığa alma cezasına çevrildi. Karar, bugün Tire Kaymakamlığı tarafından Ayşegül Kocaaslan'a tebliğ edildi. 

Hukukun askıya alındığı işlemde, ceza geriye doğru yürütüldü. Ayşegül Kocaaslan'ın konuşması 6 Mart tarihinde yapılırken 667 Sayılı KHK ise darbe girişiminin ardından 23 Temmuz'da yayınlanmıştı. Öte yandan Ayşegül Kocaaslan hakkında soruşturma açılmasını isteyerek, demokratik eylemi terör eylemi gibi gösteren o dönemin Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Aslan ise şimdi “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında tutuklu durumda. 

'BİLDİRİYİ KOCAASLAN DEĞİL PLATFORM HAZIRLADI'

Konuyla ilgili olarak Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan yazılı açıklamada bulundu. Mitingin tertip komitesi hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığını hatırlatan Akkan, "Sendikamız Kadın Sekreteri olan Ayşegül Kocaaslan platform tarafından, platformun hazırladığı 8 Mart Bildirisini okumakla görevlendirilmiş ve okumuştur. Dolayısıyla bildirinin içeriği Ayşegül Kocaaslan'ın yazarak belirlediği değil, platformun hazırladığı bir metindir. Platformun hazırladığı bildiri, kadınların siyasi kimliğine bakılmaksızın kadına karşı şiddet, taciz, cinayet, tecavüz gibi olumsuzlukları kamuoyuna duyuran, kadın haklarının geliştirilmesini savunan, kadın hakları konusunda ülkemizde yaşanan olumsuzlukların eleştirildiği, eksikliklerin giderilmesi için taleplerin dile getirildiği, barışçıl bir dille yazılmış bir metindir" dedi. 

KARARDAN DÖNME ÇAĞRISI

Verilen cezanın tamamen haksız olduğunu vurgulayan Akkan şunları söyledi "Bildirinin okunduğu tarihle 667 Sayılı KHK'nın yayınladığı tarih arasında 3.5 ay civarında bir süre bulunmaktadır. En ufak hukuk bilgisine sahip olan herkesin bileceği gibi, soruşturmaya konu olan miting tarihinden 3.5 ay sonra yayınlanan ve olayla hiçbir ilgisi olmayan 667 sayılı KHK'nın adı geçen soruşturmayla bir ilgisi bulunamaz. Bu en basit hukuk kuralını bilmediğini düşünemeyeceğimiz İzmir Valiliği ve Tire Kaymakamlığının arkadaşımızı açığa alması, keyfi, yasa tanımaz ve kasti bir tutumdur. İzmir Valiliğini ve Tire Kaymakamlığını bu tutumdan acilen vazgeçmeye çağırıyoruz, arkadaşımızın bir an önce görevine iade edilmesini talep ediyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YARSAV'dan Murat Arslan açıklaması

SONRAKİ HABER

Saruhanlı’da 28 çocuğa cinsel istismar davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...