21 Ekim 2016 11:56

YARSAV'dan Murat Arslan açıklaması

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Yönetim Kurulu, gözaltına alınan YARSAV Başkanı Murat Arslan’la ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Paylaş

667 sayılı KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Yönetim Kurulu, gözaltına alınan YARSAV Başkanı Murat Arslan’la ilgili yazılı bir açıklama yaptı.  

Açıklamada, YARSAV’ın hukukun evrensel değerlerini, Cumhuriyetin kurucu ilkelerini savunmak, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını hayata geçirmek için kurulduğunu ve yargının ilk sivil toplum örgütü olduğu hatırlatıldı.

YARSAV’ın kapatılmasına ilişkin kararın gerekçeleri henüz açıklanmamışken, inandığı doğruları dile getiren, kendisine yapılan tüm baskılara rağmen biat etmeyen YARSAV Başkanı Murat Arslan gözaltına alındığını dile getirildiği açıklamada, bu tutuklama ile toplumun ve yargı mensuplarının sessizliğe itilmek istendiği belirtildi.

Açıklamada, Arslan’ın gözaltına alınmasının hukuksuz olduğu dile getirilerek, “Gözaltına alındıktan sonra avukatı tarafından talep edilmesine rağmen Başkanımız hakkındaki suçlamalar bildirilmemiştir. Üç gündür yapılan tüm girişim ve taleplere rağmen avukatı ile görüştürülmemiş, avukatı ile görüştürülmemesine ilişkin karar istenmesine rağmen verilmemiş, sağlığı ve güvenliği hakkında yeterli bilgi alınamamıştır” denildi.

Açıklamada, YARSAV Başkanı Murat Arslan’a yönelik olarak yapılan gözaltı işlemine son verilmesi ve bir an önce serbest bırakılması talep edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Veliler, 'proje okul'a karşı İl Milli Eğitim'e yürüdü

SONRAKİ HABER

OHAL’den 3.5 ay önce konuştu, OHAL KHK’siyle açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...