21 Ekim 2016 11:21

'Gözaltına alınan KESK üyeleri serbest bırakılsın'

KESK Ankara Şubeler Platformu, KESK üyelerinin de aralarında bulunduğu 18 kişinin ev baskınlarıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu HDP üye ve yöneticilerinin yanı sıra KESK üyelerinin de aralarında bulunduğu 18 kişinin ev baskınlarıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “OHAL bahane edilerek sürdürülen hukuksuzluk ile keyfi gözaltılar ve tutuklamalar toplumun tüm muhalif kesimlerine yönelmiştir” denildi.

Hükümet politikalarını eleştiren ve onaylamayan emekçilere saldırılar devam ediyor. Yapılan ev baskınları ile Eğitim Sen Ankara 2 No'lu Şube Sekreteri  Mazlum Bircan ve Şube üyesi Sevgi Kişin Sazan, BES Ankara 1 No'lu Şubesi Kadın Sekreteri Deniz Akıl'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İKK ve TTB Ankara Tabip Odası Eğitim Sen 2 Nolu Şube'de konu ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, “Hukuk olağanüstü bir şekilde ayaklar altına alınmıştır”diye konuştu. Toplumun geniş kesimlerine diz çöktürülmek istendiğini söyleyen Bozdoğan, AKP hükümetinin binlerce kamu çalışanı görevden aldığını ve yüzlercesini gözaltına aldığını söyledi. Bozdoğan, “AKP hükümeti kendisine muhalif olarak gördüğü siyasi partilerin üye ve yöneticilerine adeta darbe hukuku uygulanmaktadır”dedi. OHAL olağanlaşırken hukuksuzlukların kanun hükmüne bağlandığını ifade eden Bozdoğan, “OHAL bahane edilerek sürdürülen hukuksuzluk ile keyfi gözaltılar ve tutuklamalar toplumun tüm muhalif kesimlerine yönelmiştir” diye konuştu.

Ankara'da her türlü toplantı ve gösteri yasağının 30 Kasım'a kadar devam edecek olmasını da demokrasinin rafa kaldırılması olarak niteleyen Bozdoğan, “AKP iktidarının hukuksuz uygulamalarından ve darbe fırsatçılığından rahatsızlık duyan tüm kesimleri, topyekun saldırılara karşı, kendi sıramızı beklemeden birleşik bir mücadele hattı kurarak, geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz”dedi ve gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmasını istedi. (Ankara /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Galvaniz’de TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Tutuklu Gazeteci Zehra Doğan’ın iddianamesi hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...