20 Mayıs 2012 09:52

İstanbul’da caz heyecanı yaklaşıyor

19. İstanbul Caz Festivali, yaklaşık 50 konser, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı Temmuz ayında yine İstanbul’a taşıyacak. Caz Festivali 3 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak.19. yılında festival, farklı ülkelerden ve geleneklerden sanatçıları

İstanbul’da caz heyecanı yaklaşıyor
Paylaş

19. İstanbul Caz Festivali, yaklaşık 50 konser, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı Temmuz ayında yine İstanbul’a taşıyacak. Caz Festivali 3 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak.

19. yılında festival, farklı ülkelerden ve geleneklerden sanatçıları özgün üretimler sergileyecekleri konserlerde bir araya getirecek. Festival aynı zamanda konserlerle cazı kentin sokaklarına taşıyacak. İKSV’nin 40. yılında Marcus Miller, İstanbul Caz Festivali için, Türkiye’den müzisyenlerle birlikte ‘The Istanbul Project’ adlı yeni bir çalışma hazırladı. Miller’in bu çalışması ilk kez Caz festivalinde izleyebileceğiz.

FESTİVALİN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ NEŞET RUACAN’A

İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü gitar tekniği ve ustalığıyla Türkiye’de cazın gelişimine emek harcamış isimlerden Neşet Ruacan’a verilecek. 1948 İstanbul doğumlu Neşet Ruacan, müzik hayatına 10 yaşında, klasik gitar eğitimiyle başladı. 1960’lı yıllarda elektrik gitar çalmaya başlayan Ruacan, sonraki dönemde caz gitara olan ilgisini keşfederek caz teori dersleri almak üzere İngiltere’ye ve Amerika’ya gitti. Leeds College of Music, Berklee College of Music ve Brooklyn School of Music gibi önde gelen okullarda öğretim gören Ruacan, dünya çapında tanınmış sanatçılarla birlikte caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak yüzlerce stüdyo kaydına imza attı. Sanatçı 1985’te katıldığı ve 1996’dan bu yana şefliği yaptığı TRT İstanbul Radyosu Caz Orkestrası’ndan bu yıl emekli oldu.

Neşet Ruacan’a ödülü festivalin, 3 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreninde takdim edilecek.

19. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 28 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da satışa çıkıyor.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Ali Bulut kitaplarını imzaladı

SONRAKİ HABER

Mevduatların yarısı milyonerlerin elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...