21 Ekim 2016 10:42

Karşıyaka Halk Festivalinin yasaklanmasına tepki

Adana’nın Karşıyaka mahallesinde geleneksel olarak yapılan Karşıyaka Halk Festivalinin yasaklanması tepki çekti.

Paylaş

Adana’nın Karşıyaka mahallesinde geleneksel olarak yapılan Karşıyaka Halk Festivalinin Adana Valiliği tarafından güvenlik gerekçesi ile yasaklanması tepki çekti. İHD Adana Şubesinde Karşıyaka Kültür ve Dayanışma Derneği ile Arap Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği konuya ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını kurumlar adına Deniz Uslu okudu. 22 Ekim tarihinde 15.'sini düzenlemeyi planladıkları Karşıyaka Halk Festivalinin, Adana Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle yasaklandığını belirten Uslu, festivalin 14 yıldır mahalle halkının her türden yozlaşmaya karşı mücadelesini yükselttiği bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı. ‘Güvenlik tehdidinin baş sorumlusu hükümettir’ diyen Uslu, "Hükümetin Suriye politikası sonucu ülkeyi adeta bir cihatçı katiller yurdu haline getirmiş olduğunu" ifade etti. Gelinen noktada günlük yaşantının bile güvenlik nedeniyle yasaklara boğulduğunu söyleyen Uslu, günlük yaşamın dışında halk toplantıları, festivaller, düğünlerin bile yasaklanmasının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

"Festivalimizi yapmamamızın temelde yatan nedeni görüldüğü gibi basit bir güvenlik meselesi değil,  son derece politiktir" diyen Uslu, Karşıyaka Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Karşıyaka halkının kendisini ifade edeceği zeminleri inşa etmekte kararlı olduklarını vurguladı. Uslu, alternatif bir festivalin de yapılacağını duyurdu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye gazeteciler için en büyük hapishane'

SONRAKİ HABER

Can Dündar'a saldıran Murat Şahin tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...