20 Mayıs 2012 09:51

Yazar Ali Bulut kitaplarını imzaladı

KİTABINI 20 Mayıs 1980’de faşistlerce katledilen kardeşi Menderes Bulut’a adayan Yazar Ali Bulut, Yenice Uğur Mumcu parkında gerçekleştirilen etkinlikte kitaplarını imzaladı. “Sıcak Sarı Kan Kırmızı” adlı kitabında mücadele içinde geçen zor yılları anlatan Ali Bulut, okuyucu ve yoldaşları ile buluşarak sohbet etti. Etkinlik

Yazar Ali Bulut kitaplarını imzaladı
Paylaş

KİTABINI 20 Mayıs 1980’de faşistlerce katledilen kardeşi Menderes Bulut’a adayan Yazar Ali Bulut, Yenice Uğur Mumcu parkında gerçekleştirilen etkinlikte kitaplarını imzaladı. “Sıcak Sarı Kan Kırmızı” adlı kitabında mücadele içinde geçen zor yılları anlatan Ali Bulut, okuyucu ve yoldaşları ile buluşarak sohbet etti. Etkinlik Yenice gençliğinin hazırladığı şiir ve müzik etkinliği ile devam etti.
Tarsus’un Yenice beldesinde 1954 yılında doğan Ali Bulut, geçimini tarım işçiliği ile sağlayan yoksul bir ailenin çocukları arasında meslek lisesi eğitimi alarak sanayi işçiliğine başladı. İskenderun Demir ve Çelik Fabrikası’nda 12 Eylül 1980 askeri faşist darbesine kadar işçi olarak çalıştı. Genç yaşlarda sosyalizm düşünceyle  tanışan Bulut, genlik örgütlerinde ve sendikal çalışmalarda aktif olarak yer aldı. 1974-1980 döneminde T. Maden –İş Sendikası’nın  örgütlenmesinde yer alan işçi önderlerindendi.
12 Eylül darbesi sonrasında Türkiye Komünist Partisi üyeliğinden tutuklanıp yargılandı. 5 yıllık mahkumiyetini farklı cezaevlerinde doldurdu. Cezaevi kapısından çıkar çıkmaz  Tokat’a iki yıllığına sürgüne gönderildi. Zor koşullarda geçen sürgün yıllarından sonra Yenice’ye döndü. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Taraf’tan üçüncü istifa

SONRAKİ HABER

İstanbul’da caz heyecanı yaklaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...