20 Mayıs 2012 07:54

‘Kritik’ NATO zirvesi protestolarla başlıyor

NATO üyesi ülkelerin hükümet ve devlet başkanlarını bir araya getirecek iki günlük kritik zirve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago kentinde başlıyor.Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün temsil edeceği zirvenin ana güdem maddelerini ise Afganistan ve füze savunma sistemi oluşturuyor.Rusya

‘Kritik’ NATO zirvesi protestolarla başlıyor
Paylaş

Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün temsil edeceği zirvenin ana güdem maddelerini ise Afganistan ve füze savunma sistemi oluşturuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin füze kalkanı üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle zirveye katılmazken, NATO’nun sistemde ne noktaya geldiğini açıklaması bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen sistemin hedefinin Rusya olmadığını öne sürdü: “Gerçek şu ki bu Rusya’ya karşı değil. Teknik olarak Rusya’ya saldırmak için tasarlanmadı. Onlara çok somut bir işbirliği teklif ettik ve bunun gerçek bir sigorta olduğunu anlattık. Bu gerçek garanti, aktif bir işbirliğine katılarak sistemin size karşı olmadığını kendi gözlerinizle görmenizi sağlardı.”

2014 yılı sonuna kadar Afganistan’dan askerilerini çekecek NATO ülkeleri, bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceğine karar verecek.

Öte yandan Chicago’da zirve nedeniyle güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılırken, NATO karşıtı grupların gösterileri sert bir şekilde karşılandı.

Dünya liderlerinin bir araya gelceği kongre merkezi yakınında toplanan kalabalık gruba polis saldırırken kişinin gözaltına alındığı bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AB diktası sökmeyecek!

SONRAKİ HABER

Taraf’tan üçüncü istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...