21 Ekim 2016 07:30

Mumia Abu Jamal için 27 Ekim’e çağrı

Evrensel'de de yazıları yayımlanan ve 35 yıldır cezaevinde tutulan Mumia Abu Jamal için harekete geçen çok sayıda kitle örgütü 27 Ekim'e çağrı yaptı.

Paylaş

Eski Kara Panterler Üyesi, ABD’li Gazeteci Mumia Abu Jamal’ın tutukluluğu, 9 Aralık 2016 tarihinde 35’inci yılına girecek. Hepatit C hastası olmasına rağmen tedavisinde zorluk çıkarılan Abu Jamal için eylem çağrısı yapıldı.

Evrensel’de de yazıları yayımlanan ve 35 yıldır cezaevinde tutulan Mumia Abu Jamal için harekete geçen çok sayıda kitle örgütü, 27 Ekim Perşembe günü için ortak çağrı yayımladı. Çağrıda, “İdamını engellemek için uluslararası kitlesel eylemler yapıldı. Şimdi de onu canlı tutmak ve Hepatit C hastalığı için Pensilvanya cezaevi sisteminin reddettiği etkili tedaviyi görmesini sağlamak için harekete geçmeli” denildi.

‘YENİ BİR HAREKET BAŞLATILMALI’

Mumia Abu Jamal için yeni bir mücadelenin başlatılmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çekilirken, 27 Ekim’de Oakland’da gerçekleştirilecek protesto eylemine katılım çağrısı yapıldı.

“Mumia Abu Jamal, ‘Sessizlerin sesidir’, tüm sömürülenler ve ezilenler adına konuşur” denilen açıklamada, “Mumia’nın savunması için tüm yasal girişimleri destekliyoruz ancak kapitalist mahkemelerde adalet olmadığını da biliyoruz. Mumia Abu Jamal’ın Özgürlüğü için Emek Hareketi Komitesi (LAC) emekçilerin kitlesel eylemlerine odaklanmaktadır” denilen açıklamada, bu olmadan Mumia’nın özgürlüğü için açılması talep edilen yeni dosyanın yargının ‘çöp sepetine’ atılacağı vurgusu yapıldı.

Ortak açıklamada Mumia’nın ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra, Uluslararası Eylem Merkezi, ATAC, 1 Milyon Kadın Hareketi, Teksas İdam Cezası Kaldırılsın Hareketi, New York Tutsakları Adalet Ağı, Siyah ve Esmer İşçiler Kolektifi, Mumia Eve Dönsün Kampanyası, Gerçek Adalet İçin Philly Koalisyonu gibi onlarca kitle örgütünün imzası bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bir kişi milli iradeyi temsil edemez

SONRAKİ HABER

Dersim esnafı kepenk kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa