21 Ekim 2016 07:17

'Kamuda yeni tasfiye dalgası' iddiası

MİT'in Bylock mesajlarını çözdüğü ve buna dayanarak kamuda yeni bir tasfiye dalgasının başlayacağı ileri sürüldü.

Paylaş

Kamuda yeni bir tasfiye dalgasının başlayacağı ileri sürüldü. Sabah gazetesine göre bu tasfiye dalgasının kaynağı ise çözülen Bylock mesajları.

MİT'in Bylock mesajlarını çözdüğü ve bu yolla yeni isimlere ulaşıldığı belirtiliyor.

Yeni tasfiye listesinin yakında kurumlara gönderileceği ifade edildi.

Habere göre ByLock yazışmalarından 56 bin kişinin kimliği tespit edildi. 10 yıl geriye dönük olarak tek tek incelemeye alındı  ve sonrasında HTS kayıtlarında çapraz sorgu yapılarak bu kişilerin kimlerle telefon görüşmeleri yaptıklarının istatistikleri saptandı.

"Üst düzey yöneticiler ile sık sık irtibat sağlayan kişilerin tespit edildiği  ve örgütün 'lider kadrosunun' başka isimler adına kayıtlı telefonları kullanmaları olasılığı göz önünde bulundurularak, baz istasyonları verilerinin eşleştirildiği" belirtilen haberde, HTS kayıtları ve baz istasyonları verileri haritalaştırılarak, başkaları üzerine kayıtlı telefon kullananların deşifre edildiği öne sürüldü.

"FETÖ üyesi kapsamında değerlendirilecek olan bu kişilerden, devlet kurum ve kuruluşunda çalışanların, kripto örgüt mensubu sayılacağı" belirtilerek, "ByLock üzerinden yürütülen kamudaki FETÖ soruşturmalarına bu raporların da ekleneceği" ifade edildi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'ın Payas ilçesinde iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bir kişi milli iradeyi temsil edemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...