20 Ekim 2016 17:37

‘Emekçiler görevlerine iade edilsin’

KHK ile 40’ın üzerinde sağlık emekçisinin açığa alındığı Van’da 3 sağlık emekçisi ise tutuklandı.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 40’ın üzerinde sağlık emekçisinin açığa alındığı Van’da 3 sağlık emekçisi ise tutuklandı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Başkanı Cengiz Paycu, OHAL’le birlikte başlatılan gözaltı, tutuklama ve açığa alma uygulamalarının en çok da halkı mağdur ettiğini dile getirdi.

Söz konusu gözaltı ve tutuklamalarla adil yargılanma hakkının da ihlal edildiğini söyleyen Paycu, “Sağlık emekçileri de adil yargılanma hakkından mahrum bırakıldı. İnsanlar adil bir şekilde bir savunma hakkı verilerek yargılanmalıdır. Açığa almalar, halkın nitelikli sağlık hizmeti almasına engel oldu, çalışmalarına devam eden sağlık emekçilerinin yükünü arttırdı diye konuştu.
AKP hükümetine bu tasfiye politikalarından vazgeçmesi çağrısında bulunan Paycu, şöyle devam etti: “Sadece Van’da 40’ı aşkın sağlık emekçisi açığa alındı. Birçoğu da hükümetin, ‘Varsa ihbar edin’ politikası sonucunda tutuklandı. Sağlık emekçileri bu asılsız iddialarla yargılanmamalı. AKP derhal bu politikalarında vazgeçmeli, kamu emekçilerinin görevlerine dönmesi sağlanmalı.” (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İmralı’ya 666 görüş başvurusu reddedildi

SONRAKİ HABER

Sendikal faaliyetler suç sayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...