20 Ekim 2016 16:50

İhracat eylülde yerinde saydı

İhraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.06 arttı.

Paylaş

Türkiye sınırları içinde üretimi yapılarak ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.06 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, fiyatlar bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3.61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.10 düşüş ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6.76 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0.16 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0.06 artış olarak gerçekleşti.

Aylık en fazla artış kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleşti

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; yüzde 2.34 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 1.59 ile gıda ürünleri, yüzde 0.50 ile diğer madencilik ve taşocakçılığı ürünleri oldu. Buna karşılık, bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerde yüzde 2.10, kimyasallar ve kimyasal ürünlerde yüzde 1.70, diğer mamul eşyalarda yüzde 1.41 ile fiyatların en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre de Eylül ayında en fazla aylık artış enerji mallarında gerçekleşti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ordu’dan İtalya’ya fındık tepkisi

SONRAKİ HABER

15 cana 15 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...