20 Ekim 2016 15:53

Sağlıkçılar: OHAL'e karşı demokrasi mücadelesini yükseltelim

İzmir'de bir araya gelen sağlık meslek örgütleri, emekçilere yönelik hak gasplarını protesto etti.

Paylaş

İzmir'de bir araya gelen sağlık meslek örgütleri, emekçilere yönelik hak gasplarını protesto ederek OHAL’e karşı demokrasi mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı.

Türk Tabipler Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), DİSK- Devrimci Sağlık- İş, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Tekniker ve Teknisyenleri Derneği, Türk Psikologlar Derneği, bugün “Sağlıkçılar demokrasi için emek buluşmalarında buluşuyor” başlığı altında ortak basın toplantısı düzenledi.

SES İzmir Şube binasında gerçekleşen toplantıda ortak metni okuyan SES İzmir Şube Eş Başkanı Rukiye Çakır, sağlık kurumları ile birlikte ülkenin ve kamunun tüm olanaklarının cemaatlerle kol kola girerek sermayeye peşkeş çekildiğini belirtti. Darbe bahane edilerek demokrasi, emek ve sağlık hakkını savunan insanların mağdur edildiğini ifade eden Çakır, hukukun hiçe sayıldığı, işbirlikçilerin değil direnenlerin sindirilmeye çalışıldığı söyledi. Yürütülen soruşturmaların anti demokratik uygulamalar olduğunu belirten Çakır, “İşbirliği içinde olduğunuz cemaatlere boyun eğmedik. Yeni işbirlikçilerinize, yeni cemaatlerinize ve kadrolaşma saldırınıza da boyun eğmeyeceğiz. Bizler sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak yaşamın her alanında adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi talep ediyoruz. ‘Demokrasi için Emek Buluşmaları’ ile sesimizi büyütüyoruz. Demokrasi emekle gelecek diyoruz. Emekten, demokrasiden ve barıştan yana saf tutan tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini de gücümüze güç katmaya, sesimize ses vermeye davet ediyoruz” dedi.  Daha sonra söz alan SES Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Akçay ise, OHAL’in Gülen Cemaatine yönelik olmadığını, sağlık ve kamu alanındaki emekçilerin tasfiyesine yönelik olduğu belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin en büyük çevre davası açılıyor

SONRAKİ HABER

Yargı, milli parka komşu taş ocağına geçit vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...