20 Ekim 2016 12:33

Belediye-İş temsilcileri: Sorunlar çözülmediği için büyüyor

Belediye-İş İzmir 1 ve 6 No'lu sendika şube başkanlarının da aralarında bulunduğu sendikacılara yönelik darp olayı sonrası bir toplantı düzenlendi.

Paylaş

Belediye-İş Sendikası Genel Merkezinde geçtiğimiz Salı günü yapılacak olan Başkanlar Kurulu toplantısı öncesi Belediye-İş İzmir 1 ve 6 No'lu sendika şube başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup sendikacıya yönelik yaşanan darp olayının ardından Belediye-İş’te temsilcilerin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya’nın başkanlık ettiği toplantıya, 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı, Çevre Belediyeler Şube Başkan Yardımcısı ve 3 No’lu Şube yöneticisi ile bu şubelerin temsilcileri katıldı.    

Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya, olaya ilişkin Genel Merkezin yaptığı yazılı açıklamayı okudu. Kaya, şube başkanlarının toplantıya girmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını, disiplin kurulu kararıyla ihraç edilmiş olan Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er’in toplantıya girmek istemesi nedeni ile arbede çıktığını belirtti.

KURULLAR İŞLEMİYOR

Toplantıda geçmişten bu yana yaşanan pek çok sorun gündeme gelirken söz alan temsilciler, sorunların zamanında ve yerinde çözülmediği, disiplin kurullarının yıllarca toplanmadığı ve sorunların büyüdüğü eleştirilerini getirdi.

İşçileri ilgilendiren pek çok konu gündemde olduğu halde sendikanın bunlara dair bir yol haritası bulunmadığını belirten işçiler, kiralık işçilik konusunda da sendikanın bir açıklama yapmadığını belirttiler. Koltuk kavgası nedeniyle işçilerin sorunları ile ilgilenilmediği eleştirisini getiren işçiler, “Kiralık işçi büroları açıldı, sendika bir açıklama yapmadı. Kiralık işçi bürolarının önünde eylem yapmamız lazım” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK, İzmir valisi ile kamu emekçilerini görüştü

SONRAKİ HABER

Zuhal Güneş’in işe iade davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...