20 Ekim 2016 11:00

Sakarya'da radyoaktif madde alarmı

Sakarya Arifiye'de 16 yaşındaki bir çocuk, inşaatta bulduğu metal malzeme ile oynadıktan sonra hastalanınca radyoaktif madde şüphesiyle alarma geçildi

Paylaş

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde 16 yaşındaki bir çocuk, inşaatta bulduğu metal malzeme ile oynadıktan sonra vücudunda morluklar oluşması üzerine hastanede tedavi altına alındı. Hastanenenin çocuk acil servisi kapatılırken, personel dışarı çıkarıldı. Çocuğun evinde yapılan ilk ölçümde radyoaktif madde tespit edilemedi. Ölçüm yapması için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanlar çağırıldı.

Arifiye Neviye Mahallesi'nde yaşayan Eyüp B. Salı günü bir yakınının çalıştığı inşaatta bulduğu metal maddeyi evine getirdi. Salı akşamından itibaren mide bulantısı yaşayan Eyüp B. Çarşamba günü ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede mide bulantısına karşı iğne vurularak evine yollanan Eyüp B.'nin vücudunda morluklar ve yaralar çıkmaya başladı. Eyüp B. bu sabah Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'ne getirildi. Eyüp B.'yi muayene eden doktorlar radyasyondan şüphelenince, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) haber verildi.

EVİN BULUNDUĞU SOKAK BOŞALTILDI, MASKE DAĞITILDI

AFAD ekipleri Arifiye'deki evin bulunduğu sokağı boşaltırken, vatandaşlara maske dağıtıldı. Aynı zamanda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'nin çocuk acil servisine girişler yasaklandı. Personel dışarı çıkarılırken, ölçüm yapması için görevliler çağırıldı. Hastaneye gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi.

AFAD ekipleri Eyüp B.'nin evinde yaptığı ilk incelemelerde radyasyon tespit edemedi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanların Arifiye'deki ev ile doğumevine gelmesi bekleniyor.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi Başhekimi Yakup Tomak, "Şu anda hasta kabulünü durdurduk. Ölçüm yapılmasını bekliyoruz. Hastaları Serdivan'da bulunan hastaneye yönlendiriyoruz" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Onur Yürüyüşü'ndeki pankart davası görüldü

SONRAKİ HABER

HDP: Türkiye’nin Efrin'i vurma amacı IŞİD'e nefes aldırmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa