20 Ekim 2016 10:17

Îlham Ehmed’den ‘TSK, ÖSO ve IŞİD birlikte saldırdı’ iddiası

Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı Îlham Ehmed, TSK saldırılarının durdurulmaması durumunda koalisyon güçlerini de sorumlu tutacaklarını söyledi. 

Paylaş

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Eşbaşkanı Îlham Ehmed, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) saldırılarına ilişkin Rojnews’a konuştu. Türkiye sınırına yaklaşık 30 km, Halep kent merkezine de 20 km uzaklıktaki köylere yapılan hava saldırısında çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğunu iddia eden Ehmed, “ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) ‘Tıl Rıfat’ın boşaltın, biz geleceğiz’ diye dün tehdit etmişti. Dün gün boyunca o köyleri çok yoğun bir şekilde top atışına tuttular. Akşama doğru da uçakların saldırısı başladı. Uçaklar çok yoğun vurdu. Bir süre sonra da DAİŞ saldırdı. Dünkü saldırıda karadan DAİŞ ve ÖSO, havadan da Türk savaş uçakları saldırdı. Saldırıyı Türkiye, DİAŞ ve ÖSO birlikte yaptılar.” 

“Koalisyon güçlerinin saldırıları durdurmaması durumunda koalisyonu da bu saldırıların ortağı” olarak değerlendireceklerini bildiren Ehmed, şunları söyledi: “Türkiye bu dönemde Musul operasyonuna katılmadı. Rakka operasyonunu yapmak için çok fazla ısrar etti. Ama onu da kabul ettiremedi. Suriye Demokratik Güçleri (QSD) de bu dönemde Rakka operasyonunun hazırlıklarını yapıyor. Türkiye’nin Rakka operasyona katılma istemindeki amacı da zaten DAİŞ’ı vurmak değildi, Rakka’yı egemenliği altına almaktı. QSD Rakka hamlesini direkt üstelenince DAİŞ’e karşı bu hamle başlamamasın, bozulsun diye Efrîn’de böyle bir saldırı yaptı. Suriye’de DAİŞ bitmesin ve var olsun ki, Türkiye de bunun üzerinden sürekli siyaset yapabilsin ve Suriye’de kendini hakim kılabilsin.” (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde avukatlara saldırı  

SONRAKİ HABER

İbadi: Musul’de beklenenden hızlı ilerliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...