19 Ekim 2016 18:16

35. İstanbul Kitap Fuarı’nın ana teması ‘Felsefe ve İnsan’

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında, Felsefe ve İnsan temasıyla gerçekleşecek.

Paylaş

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle hazırlanan 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek. Etkinlik programı açıklanan fuara 800 yayınevi ve toplum kuruluşu katılırken, fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri olmak üzere 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

Ana temanın “Felsefe ve İnsan” olduğu fuarda onur yazarı ise Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi. Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri düzenlenirken, çocuklara yönelik ‘eğitim hakkı’, ‘farklılıklar’, ‘eleştirel okuma ve düşünme’ üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Felsefe teması kapsamında yurt dışından Çocuk Kitabı Yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

SÖZCÜKLERİN ETKİSİ TÜYAP’TA

Onur konuğunun Almanya olduğu İstanbul Kitap Fuarı’na Almanya’dan 30 yayınevi katılırken 40’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpaze de sunacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Metropolis Yayıncılık yeni bir mecra olsun istedik’

SONRAKİ HABER

Mata Hari egzotizmine dönüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa