19 Ekim 2016 17:53

Donetsk’te halk milisi lideri ve koruması öldürüldü

Donetsk halk milislerinin önemli liderlerinden Arsen Sergeyeviç ve koruması suikast sonucu hayatlarını kaybetti.

Paylaş

Okay DEPREM 
Donetsk

Donbass’ın defacto yapılarından Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) suikast iddiası ile sarsıldı. Halk milislerinin önemli liderlerinden Arsen Sergeyeviç ve koruması, yaşadığı konutunda asansöre bindiği sırada meydana gelen patlama sonucunda hayatlarını kaybetti. “Motorola” lakabıyla tanınan askerin, Ukrayna tarafının organize ettiği gizli bir sabotaj timi tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Öte yandan Kiev yönetiminin benzer cinayetlere pek çok defa başvurduğu öne sürülüyor. 

Geçtiğimiz temmuz ayı içerisinde de benzer bir suikast teşebbüsünden kurtulan “Motorola”nın beklenmedik kaybına, en sert tepki Devlet Başkanı Aleksandr Zakharçenko tarafından verildi. Ukrayna tarafını olaydan sorumlu tutan DNR Başkanı , “Kiev’in bunun hesabını çok yakın zamanda kesinlikle vereceğini” dile getirdi.

Aslen Rusya doğumlu olan, ancak Donbass’ta büyüyen 34 yaşındaki Arsen Sergeyeviç, son iki-iki buçuk yıldır “Sparta” adlı otonom askeri birliğin kumandanı olarak çalışıyordu. 2014’te evlenen Pavlov geride iki ufak çocuk bırakırken, ölümü sebebiyle cumhuriyet çapında 3 günlük yas ilan edildi. Cenazesi çarşamba günü, Donetsk Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu binasında düzenlenen ve kitlesel bir katılımın olduğu törenin ardından toprağa verildi.  

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 18 ilçede elektrik kesintisi yapılacak

SONRAKİ HABER

Frankfurt Kitap Fuarı’nda, Aslı Erdoğan’ın mektubu okundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...