19 Ekim 2016 12:33

Grevdeki Gemlik Gübre işçilerinin eylemlerine OHAL engeli

2 aydır grevde olan Gemlik Gübre işçileri, OHAL süresi boyunca eylem yapmalarının yasaklanmasına tepkili.

Paylaş

Gemlik Gübre işçilerinin grevi 60. gününde fabrika önünde tutulan nöbetle devam ediyor. Petrol-İş üyesi işçilerin seslerini duyurmak için yapmak istedikleri eylemler ise OHAL’le engelleniyor. OHAL süresi boyunca eylem yapmaları yasaklanan işçiler duruma tepkili. Fabrika önünde nöbet tutmaktan başka bir şey yapmadıklarını söyleyen işçiler üyesi oldukları sendikanın bu işe bir çözüm bulmasını istiyor.

İki aydır nöbet tutmaktan başka bir şey yapamadıklarını söyleyen bir Azot işçisi, “Bu şekilde devam etmemeli. Burada nöbet tutuyoruz ama bundan kimsenin haberi yok. Bırakın diğer illeri ilçede bile grevde olduğumuzu bilen yok” dedi.

İşçi şöyle devam etti: “Grevi duyurmak için bir şeyler yapalım diyoruz. 'OHAL var eylem yaparsanız grev ertelenir hiçbir şey elde edemezsiniz' deniliyor. Bu OHAL’in bizim grevle ne alakası var anlamış değiliz. Ayrıca iki aydır burada grevdeyiz kimsenin umurunda değil. Ne patron görüşmeye yanaşıyor ne de sendika bir girişimde bulunuyor. Böyle bir şey elde edemeyiz.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye'ye 3 havan mermisi atıldı, 2 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Mavi Marmara davası 2 Aralık'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...