19 Ekim 2016 09:10

Cemevinin salonuna üçüncü kez yıkım kararı

Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Cemevi olarak bilinen Can Dost Düğün Salonunu yıkmak için üçüncü kez tebligat gönderdi.

Paylaş

Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Cemevi olarak bilinen Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesine tahsis edilmiş olan Can Dost Düğün Salonunu yıkmak için üçüncü kez tebligat gönderdi.

Salonun yıkımı için ilk yapılan tebligatla ilgili İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş ikincisi ise Kaymakamlığın girişimi ile durdurulmuştu.

Cemevi Düğün Salonunun yıkımının durdurulması talebi ile İzmir 6. İdare Mahkemesinde açılan davada, 2. kez yıkım işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi ancak bu karar daha sonra mahkemece kaldırıldı ancak yargı süreci devam ediyor.
Üçüncü yıkım kararına karşı dernek yönetimi ve mahalle halkı basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Karşıyaka Şube Başkanı Mehmet Bozkurt, Yamanlar Cemevinin, Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde yaşayan yüz bini aşkın  Alevi nüfusa hizmet verdiğini ifade ederek, “Yoksul ve dar gelirli insanlarımıza düğün hizmetini kamu hizmeti niteliğinde sunulmasını sağlayan düğün salonu cem evimizin bir hizmet ve yaşamsal alanıdır” dedi.

BELEDİYENİN YAPTIĞI BİNA NASIL GECEKONDU OLUR?

2009 yılında Karşıyaka Belediyesi tarafından inşa edilerek derneğin kullanımına verilen salonun Bayraklı Belediyesi Başkanlığınca “gecekondu” olduğu bahanesiyle yıkılmak istendiğini belirten Bozkurt, “Belediyenin arazisine belediye tarafından yapılan bir yapının nasıl gecekondu olabileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi. 7 yılı aşkın bir süredir herhangi bir uyarı ve ihtilafla karşılaşmadan kullandıkları salonla ilgili verilen yıkım kararının hukuka ve hakkaniyete uymadığını belirten Bozkurt, “Bu kararla ilgiyi belediye başkanın mensubu olduğu CHP’nin yerel ve genel yönetimi nezdinde yaptığımız bütün girişimler sonuçsuz kalmıştır” dedi.

Yıkım işlemini, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Cemevine ve yaşamsal alanlarına müdahalesi olarak algıladıklarını belirten Bozkurt, “Belediye Başkanı derneğimizin genel kurulunda taraf olmuş ve derneğimizi tahakküm altına alma girişimlerinin boşa çıkmasıyla, düğün salonu yıkılmak ve derneğimizden alınmak istenmiştir” dedi.

Karardan vazgeçilmesini önerdiklerini belirten Bozkurt, “Yaşamsal alanlarımıza ve kurumlarımıza karşı yapılacak her türlü olumsuz girişim karşısında demokratik tepkimizi göstereceğimizi ve bu temelde kurumlarımıza ve yaşam alanlarımıza sahip çıkacağımızı duyururuz” dedi. Açıklamaya, siyasi parti temsilcileri, yöre dernekleri, AKD Genel Başkan Yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşa tohum ekilir mi?

SONRAKİ HABER

CHP'den Gökçek hakkında 'FETÖ'ye yardımdan suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...