19 Ekim 2016 08:01

Yunanistan'dan Erdoğan'a Misak-ı Milli yanıtı

Erdoğan'ın Misak-ı Milli'yi hatırlattığı konuşması Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos tarafından eleştirildi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Misak-ı Milli'yi hatırlattığı konuşması Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos tarafından eleştirildi. Pavlopulos, Erdoğan'ı 'Lozan Anlaşması'nın altını oymak'la suçladı.

Sputnik'in haberine göre Pavlopulos, Erdoğan'ın sözlerinin Türkiye-Yunanistan ve Türkiye-AB ilişkilerine zarar verdiğini söyledi.

“Bunu samimiyetle söylüyorum, Türkiye’de anayasal meşruiyeti savunan ve savunmaya devam edecek olan biziz. İyi komşuluk ilişkilerinin olmasını isteyen biziz” diyen Pavlopulos, “Yunanistan, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi. Bizim istediğimiz de bu ancak bu durum tarih ve uluslararası hukuka saygı duymayı gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Musul operasyonunun başlamasının ardından Erdoğan, Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2016-2017 yılı akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada “Trakya'dan Doğu Avrupa'ya kadar olan coğrafyada attığınız her adımda ecdadın izlerinden birine mutlaka rastlarsınız. Tarih kitaplarında Misak-ı Milli'yi okuyoruz. Eğer Misak-ı Milli diye bir derdimiz varsa kusura bakmayın” demişti.

Erdoğan’ın Ege’deki Yunan adaları için yaptığı “Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesimizin duyulacağı adaları verdik. Bu zafer mi? O masaya oturanlar Lozan'ın hakkını veremediler. Sıkıntısını biz yaşıyoruz” sözleri de Yunanistan tarafından sert şekilde eleştirilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çinli astronotlar uzay laboratuvarına ulaştı

SONRAKİ HABER

TÜİK kimin enflasyonunu ölçecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...