19 Ekim 2016 05:26

Ultralar, Icardi’ye karşı

Inter'in 23 yaşındaki Arjantinli golcüsü Mauro Icardi’nin otobiyografisinde ettiği sözler başına iş açtı.

Paylaş

Inter'in 23 yaşındaki Arjantinli golcüsü Mauro Icardi’nin otobiyografisinde ettiği sözler başına iş açtı. Tribundergi’nin haberine göre Inter CurvaNord, Icardi’nin otobiyografisinde geçen, Şubat ayındaki Sassuolo mağlubiyetinden sonra yaşananları aktarırken kullandığı ifadelerden ötürü oyuncuya ‘’Sen bittin’’ diyerek seslendi ve kendileri için hiçbir değeri kalmadığını beyan etti. Bir bildiri yayınlayan Ultras Curvanord, Icardi’ye karşı ağır ifadeler kullanırken, oyuncunun bavulunu toplayıp Inter’den gitmesini tavsiye ettiler.

CURVANORD BİLDİRİ YAYINLADI

CurvaNord’un açıklaması şöyle: “Icardi bizi söz konusu ediyorsan, sen bitmişsin demektir. Kitapta neden yalanlar yazıyorsun? Daha fazla satabilmek için mi? Kitabın sadece yalanlar dolu. Başından aşağı kurgu.
O gün yaşananlara geri dönmek istemiyoruz. Tribün önünde takındığın tavrı unutmadık. Sassuolo maçında olanları kitapta anlatış şeklinden biz senin adına utandık. Acıklıydı. Soyunma odasına sana tribüne yaptığın hareketten ötürü tribüne çıkıp özür dilemen söylenmiş. Sen ‘Onlarla tek tek yüzleşmeye hazırım. Kaç kişiler? 50, 100, 200 mü? Onların hakkından gelecek 100 Arjantinli getireceğim buraya’ demişsin. Tribündeki küçük çocuklara yardım ediyormuşsun. Bu çocuklara yaptığn yardımların arkasına mı saklanıyorsun? Bu çocuklar CurvaNord’da yapılan koreografilere yardım ederler. Bunlar bahane değil, olamaz da. Yaptığın aptallıklarla Inter’i ve hele hele Inter kaptanlığını asla hak etmiyorsun. Sen gerçek bir idiotsun. Sen bizim için bittin! Süren doldu ve bittin. Kaptanlık pazubandını çıkar palyaço ve ***tir ol git. Senden sadece bunu talep ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Şubat 2015’de oynanan Sassuolo - Inter maçında mağlup olan takım maç sonunda tribünlere gitmiş. Burada oyuncuların formasını isteyen tribüne formalarını veren oyuncular arasında Icardi, şortunu da çıkarıp tribüne vermiş, ancak tribünden protesto da edilirken, geri dönerek tribüne cevap vermişti. Tribün bu hareketi unutmadı ve bu olayların kitapta anlatılış şekli tribün grubunu çileden çıkardı.

ÖZÜR DİLEDİ AMA...

Curvanord’un tepki verdiği kitap, Mauro Icardi’nin ‘’Sempre Avanti: La Mia Storia Segreta’’ adlı otobiyagrafisi. Tüm olanların başlangıcı bu kitapta yazılanlar. Icardi, Curvanord’un bildirisinden sonra bir özür mesajı yayınladı. Kitaptan bir görüntü koyduğu mesajında taraftarlardan özür diledi. Sassuolo maç sonrası olanların, maçın adrenaliniyle şimdi kabul etmeyeceği tepkiler olduğunu ve kitapta da bunun abartılı şekilde anlatıldığını kabul etti: “Tribünü, Arjantin’den insanlar getireceğim diyerek tehdit etmemeliydim. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Kimseye saygısızlık etmek istemedim.” Curvanord bu açıklamayı kabul etmedi geçtiğimiz hafta oynanan Cagliari maçında ısınmaya çıktığında küfür edip, protesto ettiler. Maçtan yarım saat önce yayıncı kuruluş sürekli CurvaNord’u gösterek, pankartların detaylıca okunmasını sağladılar ve seyircilere tribünün refleksini en yakından sunmaya çalıştılar. Tribün ve Icardi’nın ısınma hareketleri arasında giden bir yayın gerçekleşti. Maç boyunca tribünün Icardi’ye tepkisi bitmedi. 25. dakikada kazanılan penaltıyı kaçıran Icardi’ye tribünlerden dalga geçen bağırışlar oldu. İtalya’da bir tribün klasiği olan maç oynanırken koridora inip pankart hazırlama işi bu maçta da görüldü. Tribün yeni bir pankartı kaldırdı: “Aç köpek, kitabın çok satsın diye kıçından yalanlar uydurdun. P*çsin oğlum sen.” Tepkiler dinmeyince Icardi’nin eşi Wanda Icardi de hesabından özür mesajı yayınladı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kürdistan’ın Dünya Kupası asileri’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da IŞİD operasyonu: 20 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa