19 Ekim 2016 04:54

IOC’den Roma tepkisi: Karar ideolojik

Uluslararası Olimpiyat Komitesi(IOC), Roma’nın 2024 Yaz Olimpiyatları adayı olmasını istemeyen Roma Şehir Konseyine tepki gösterdi.

Paylaş

Uluslararası Olimpiyat Komitesi(IOC), Roma’nın 2024 Yaz Olimpiyatları adayı olmasını istemeyen Roma Şehir Konseyine tepki gösterdi. IOC Başkanı Thomas Bach’a göre kent yöneticileri “politik sebeplerle” oyunlara karşı çıkıyor.

5 Yıldız Hareketi’nden Belediye Başkanı Virginia Raggi, Eylül ayında yaptığı açıklamada Olimpiyatların Roma’yı “borç ve çimentoya boğacağını” belirterek Roma 2024’ü desteklemediğini açıklamıştı. Yetersiz destek üzerine İtalya Olimpiyat Komitesi, geçtiğimiz hafta Roma’nın adaylığını durdurma kararı almıştı. İtalya Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malago, Roma Belediyesinin “ideolojik ve demagojik gerekçelerle kente zarar verdiğini” öne sürmüştü.

Thomas Bach da Malago’nun bıraktığı yerden eleştirilere devam etti. Bach’a göre Raggi’nin tutumu, “Olimpiyat projesinden çok politik motivasyonla alakalı.”

Bach, Roma’nın olimpiyat adaylığının Roma kenti ve Lazio bölgesine olumlu bir miras bırakacağına şüphe olmadığını savunarak İtalya Olimpiyat Komitesi’ne işbirliği için teşekkür etti.

Roma, 2024 adayları içerisinde Budapeşte ile birlikte fazla şans tanınmayan kentlerdendi. 2024’ün en güçlü 2 adayı ise Los Angeles ile Paris. Ev sahibi 13 Eylül 2017’de belirlenecek.

Almanya’nın Hamburg kenti 2024 adaylığından halk referandumunda çıkan olumsuz sonuç sebebiyle çekilmişti. ABD’nin Boston kenti de halk tepkisi sebebiyle 2024 adaylığını bırakmıştı.
(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de okulun otoparkında silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

‘Kürdistan’ın Dünya Kupası asileri’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...