18 Ekim 2016 18:38

Gönüllüler ‘Umutevleri’ne dayanışma harcı kattı

Düzce Toplum Gönüllüleri depremzeler için yapılan ‘Umutevleri’ şantiyesinde çalıştı

Paylaş

Aykut Oğuzcan KILIÇ
Düzce

Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) Düzce Örgütlenmesi geçtiğimiz pazar depremzedelerle dayanışma etkinliği yaptı. TOG ve Akbank işbirliği ile 25 ilde yürütülen “Şehrin İyi Hali” projesi kapsamında, çeşitli illerde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Düzce’deki gençlerin seçimiyse depremzedelerden yana oldu. 

GÖNÜLLÜLER ŞANTİYEDE

1999 depreminden etkilenen ve senelerce konut sıkıntısı yaşayanların kurduğu S.S. Evsiz Depremzedeler Dayanışma Konut/Yapı Kooperatifi, depremden bu yana verdiği mücadele sonucu konut haklarını alınca 2015 yılında “Düzce Umutevleri” adıyla 234 konutluk şantiye inşaasına başladı. Kooperatif ortaklarının her birinin haftada en az bir gün çalışma zorunluluğunun olduğu şantiye alanında işçiler ve depremzedeler ile dayanışmak için zaman zaman gönüllüler destek sunuyor. Düzce Toplum Gönüllüleri 16 Ekim günü toplu bir organizasyon yaparak yaklaşık 30 kişilik bir gençlik ekibi ile sabah saatlerinde şantiyedeki yerlerini aldı. Aynı gün şantiyede olan ağırlıklı olarak mühendis, mimarlık öğrencileri, öğretim üyelerinden oluşan Düzce Toplum Gönüllüleri ve Düzce Umutevleri’nin proje çizimini üstlenen Düzce Umut Atölyesi de şantiye alanındaydı. Toplum gönüllüsü gençler İstanbul’dan gelen Düzce Umut Atölyesi ile birlikte çalıştı. Gönüllüler, maliyeti azaltacak demir ve tahta toplama işleri ile şantiyede geri dönüşüm sağladı ve izolasyon işlerinde çalıştı. Projenin fikir ortaklarından olan Berrin Kaya, Düzce deyince akla ilk olarak deprem ve depremzedelerin geldiğini belirtti. Kaya, “Yıllardır en temel hakları olan barınma hakkı için mücadele eden insanlara destek olmalıyız” dedi.

Depremzedeler ile hem çalışıp hem eğlenen toplum gönüllüleri, öğle yemeğinde gitar ve bağlama eşliğinde şarkılar türküler söyledi. Akşam mesai bitimine doğru şantiyeden ayrılan gençler dayanışmanın devam edeceğini açıkladı ve “geri geleceğiz” dediler.

ÖNCEKİ HABER

Yaylalarda ölüme terk edilen hayvanlar

SONRAKİ HABER

Dersim Devlet Hastanesi'ne 13 cenaze getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...