18 Ekim 2016 18:31

Eutelsat’a karşı yeni kampanya

Avrupa’da yaşayan Kürtler, Med Nûçe ve Newroz TV’nin yayınlarını durduran Eutelsat şirketine karşı yeni bir kampanya başlattı.

Paylaş

Avrupa’da yaşayan Kürtler, AKP’nin iktidarının talimatıyla Med Nûçe ve Newroz TV’nin yayınlarını durduran Eutelsat şirketine karşı yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında şirkete protesto amaçlı e-mail, faks ve mektup gönderilecek. 

‘KÜRTLERİN SESİ ÇIKARLARA KURBAN EDİLMEMELİ’

Kongreya Civaka Demokratik ya Kürdistan-Ewrupa’nın (KCDK-E) Fransızca ve İngilizce hazırladığı mektupta, Kürt televizyonlarının kapatılmasına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “Biz bu mektubu Med Nûçe ve Newroz TV’nin yayını durdurulmasına ilişkin yazıyoruz. Eutelsat’ın ifade ve düşünce özgürlüğüne saygı duyması gerekiyor. Fransa devrimler ve özgürlükler ülkesidir. Doğal olarak Eutelsat da Türkiye’deki azınlıklara karşı Diktatör Erdoğan’ın otoriter ve haksız sansürüne destek olmamalıdır.

Erdoğan ile iş birliğini durdurun ve Kürtlerin sesini susturmayın” sözleriyle biten mektuba ilişkin açıklama yapan KCDK-E Divan Başkanlığı, “Herkes bu adreslere e-mail, faks ya da mektup göndererek, tepkisini göstermeli. Milyonlarca Kürt’ün sesi olan Med Nûçe ve Newroz TV’nin uluslararası ekonomik ve siyasi çıkarlara kurban edilmemeli.”

Eutelsat şirketinin Paris’te bulunan adresleri ise şöyle: 70 Rue Balard, 75015 Paris, Frankreich / E-Mail:  / Fax: 0033153983700 (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hayatın renklerini yansıtan TV’leri kapattılar

SONRAKİ HABER

Yaylalarda ölüme terk edilen hayvanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa