18 Ekim 2016 18:23

Hayatın renklerini yansıtan TV’leri kapattılar

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Beylikdüzü İlçe Temsilciliği tarafından “Basın Özgürlüğü” paneli düzenlendi.

Paylaş

Panele Hayatın Sesi Televizyonu Politika Editörü Cem Şimşek, BirGün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Aydın, TV10 Genel Yönetim Kurulu Üyesi Turabi Kişin ile MMO İstanbul Şube Yöneticisi Cafer Yıldız konuşmacı katıldı.

TEKÇİLİK DAYATILIYOR!

Hayatın Sesi TV’nin gerekçe gösterilmeden kapatıldığını ifade eden Cem Şimşek, “İşçilerin, emekçilerin, halkın sesi olan; baskı ve sömürüye karşı yayın yapan bir kanal olduğumuz için televizyonumuz karartıldı” dedi. Şimşek, “OHAL’in sivilleri etkilemeyeceğini söyleyenler bugün Alevilerin aşure etkinliğini, işçilerin grevini, emekçilerin yürüyüşünü engelliyorlar. Bu duruma karşı birlikte beraber mücadele etmeliyiz, mücadelemizde ısrarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Kapatılanlar sadece bir televizyon kanalı değil hayatın farklı renklerini yansıtan kanallardı” sözlerini kullanan Turabi Kişin “Hayatın Sesi işçileri, emekçileri yansıtırken TV10 Alevi toplumunu ekranlarına taşıyordu. Yine Jiyan TV kaybolma tehlikesi yaşayan Zazaca diliyle yayın yapıyordu. Bu nedenle bu kanalların kapatılması aynı zamanda tek dil, tek din gibi tekçiliğin de dayatılması anlamına gelir” diye ifade etti.

MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ!

İbrahim Aydın ise “Medyayı kim ele geçirirse toplumda hegemonik olarak avantaj elde eder. AKP’de bunu yapıyor. İlk aşamada medyayı açılan davalarla sindirmeye, ikinci aşamada da kesilen ilanlarla ekonomik abluka altına almaya çalıştı” diye konuştu. Geldiğimiz noktada mahkeme kararına dahi gerek kalmadan ‘terör örgütü propagandası’ gibi suçlamalarla gazetelerin kapatılabileceğini söyleyen Aydın, “Faşizme karşı kurulabilecek en büyük cepheyi kurmalıyız, mücadeleyi büyütmeliyiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çözüm için geniş demokrasi cephesine ihtiyaç var’

SONRAKİ HABER

Eutelsat’a karşı yeni kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...