18 Ekim 2016 18:19

‘Çözüm için geniş demokrasi cephesine ihtiyaç var’

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Emek Gençliği tarafından “Türkiye Nereye Gidiyor?” paneli gerçekleştirildi.

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Emek Gençliği tarafından, Oyuncu Mert Fırat, CHP Milletvekili Eren Erdem ve kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu Koordinatörü Ercüment Akdeniz’in katılımıyla “Türkiye Nereye Gidiyor?” paneli gerçekleştirildi. Öğrencilerin ilgi gösterdiği panele akademisyenler de katıldı. 

Panelde konuşan Eren Erdem, FETÖ operasyonlarında çok fazla mağdurun olduğunu, kendilerinin de bu mağduriyeti kaldırmak için uğraştıklarını ifade etti. 

Ercüment Akdeniz, Hayatın Sesi televizyonunun kapatılma sürecini anlatırken, darbe ile beklenilenin OHAL ile gerçekleştirildiğini ve işçilerin sesi olan bir televizyonunun sesinin kısıldığını söyledi. Panelin katılımcılarından Mert Fırat ise “Vicdanı olan herkesin bir şeyler yapması gerekir” diyerek mücadeleye olan ihtiyaca dikkat çekti. 

Konuşmaların ardından, öğrenciler söz aldı ve panelistlere çözüm önerilerini sordu. Konuşmacılar da, cevap olarak, geniş bir demokrasi cephesi ihtiyacını dile getrdi. İTÜ Emek Gençliğinden Elif Turgut da, okul yönetiminin paneli gerçekleştirme konusunda zorluk çıkardığını, panelin duyurusunun yapılması için dağıtılan bildiri ve afişlere izin verilmediğini ifade ederek, buna rağmen gösterilen ilgiye teşekkür etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Birileri bizim adımıza karar alıyor, kim bunlar diye sordum

SONRAKİ HABER

Hayatın renklerini yansıtan TV’leri kapattılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...