18 Ekim 2016 18:16

‘Birileri bizim adımıza karar alıyor, kim bunlar diye sordum

Şeytanın avukatı filmiyle tanıdığımız Danimarkalı Oyuncu Connie Nielsen 53. Antalya Film Festivali’nin konuğu oldu.

Paylaş

Şeytanın avukatı filmiyle tanıdığımız Danimarkalı Oyuncu Connie Nielsen 53. Antalya Film Festivali’nin konuğu oldu. Bu yıl İtiraflar filmiyle festivalde olan oyuncu, filmin gösterimi öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Film için teklif aldığında senaryoyu çok merak ettiğini söyleyen Nielsen, “Çünkü film G8 zirvesinde geçiyordu ve o süreçlerde sokaklarda olan onca eyleme, protestoya rağmen birileri bizim adımıza kapalı kapılar ardında karar alıyor. Kim bunlar ? Sorusunun önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Nielsen’in sorduğu bu soruya cevap bulup bulamadığını soran bir gazeteciyi Nielsen şöyle cevapladı: “Bana kalırsa kişisel cevaplar önemli değil, bizler asıl olarak bu soruları sormaya devam etmeliyiz. Çünkü bu soruları sormaya devam ettikçe toplumsal olarak ortak bir fikir yaratabiliriz. Dolayısıyla bu, kişinin tek başına cevabından daha önemlidir”

NİJERYA’DA KURDUĞU SANAT OKULUNDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR

Danca, Ingilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca olmak üzere 8 dil bilen Connie Nielsen, uzun zamandır Nijerya’da 400 bin kişinin yaşadığı yoksul bir yerde kurduğu sanat okulunun çalışmalarını da sürdürüyor.

Connie Nielsen önümüzdeki yıl vizyona girecek olan “Vonder Woman” filminde de Kraliçe Hippolyta rolünde. Filmdeki rolü icin 13kilo aldığını söyleyen oyuncu çok yorucu bir hazırlık süreci geçirdiğini ancak filmin çekimlerinin çok keyifli geçtiğini söyledi.

Basın toplantısının ardından sorulara cevap veren Nielsen, ‘güçlü kadın’ imgesinin ne olduğu sorusunu “Erkek de kadın da aslında güçlüdür. Fakat içinde tevazu bulunmayan güç küstahlıktır” diyerek cevapladı. (Antalya/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Çin filmleri  Altın Portakal’da

SONRAKİ HABER

‘Çözüm için geniş demokrasi cephesine ihtiyaç var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa