18 Ekim 2016 16:39

TOKİ yöneticilerine Torunlar davası

Mecidiyeköy’de, 10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar Center inşaatının devir işlemlerindeki gecikme  nedeniyle TOKİ kamu görevlileri yargılanacak.

Paylaş

Mecidiyeköy’de, 10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar Center inşaatının devir işlemlerindeki gecikme  nedeniyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda (TOKİ) görevli kamu görevlileri yargılanacak.

T24’ten Mahmut Kuruçay’ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakanlık Teftiş Kurulunun hazırladığı rapora yer verildi. İddianamede,”İş kazasının yaşandığı 06.09.2014 tarihi itibarı ile tapu kayıtlarına göre arsa sahibinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olması nedeniyle hukuki sorumluluk doğurduğu, tüm arsa bedelinin o tarihe kadar tahsil edilmiş olmasına rağmen tapu devir işlemleri için 31.12.2014 tarihine kadar anlam verilemeyecek şekilde süre verildiği” ifadesi yer aldı. Ayrıca, “Ayrıca sözleşmenin ‘Kazalar’ başlıklı 15. maddesinde ise, yüklenicinin ‘Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzükleri’ hükümleri ile ek ve değişikliklerini yerine getirmekle yükümlü olduğu ve yapım esnasında çıkabilecek kazalardan ve bu kazaların sebep olacağı zararlardan doğrudan doğruya sorumlu olacağının hüküm altına alınması nedeniyle, işverenin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamakla 1. derecede sorumlu olduğu, iş kazasının yaşandığı 06.09.2014 tarihinden sonra ve 26.11.2014 tarihinde gerçekleşen tapu devir işleminin gecikmesi ile söz konusu iş kazası arasında cezai anlamda somut bir ilişki ve illiyet bağı bulunmadığı ancak idarenin hukuki sorumluluğunun devam ettiği” tespitine yer verildi. TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Aliseydi Karaoğlu, TOKİ 4 No’ lu Uygulama Dairesi Başkanı Niyazi Özdemir ve 4  TOKİ görevlisi “kamu zararına neden olarak görevi kötüye kullanma” iddiasıyla yargılanacak. Davanın ilk duruşması 1 Mart’ta İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İklim değişikliği en çok küçük üreticiyi vuruyor

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesinde grev sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...