18 Ekim 2016 15:59

Cansu Kaya davasında rapor var tutuklama yok!

Cansu Kaya cinayetiyle ilgili görülen davada avukatların tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması talebi reddedildi dava 27 Ekim'e ertelendi.

Paylaş

Muğla’nın Ortaca ilçesinde öldürülen 18 yaşındaki Cansu Kaya cinayetiyle ilgili görülen davada avukatlar, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını talep etti. Talebi reddeden mahkeme, davayı 27 Ekim’e erteledi.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar 25 yaşındaki N.D. ile 18 yaşındaki M.P.Ç, hakim karşısına çıktı. Önce tutuklu yargılanan, daha sonra serbest bırakılan sanıkların tahliye sonra 9. duruşması Fethiye Adliyesi’nde yapıldı. Mahkemede, Cansu Kaya’nın ilk otopsisini yapan ve tespit ettiği cinayet ve tecavüz bulgularını raporuna yansıtan Uzman Dr. Melike Erbaş tanık olarak dinlendi. 

İLK OTOPSİ CİNAYET VE TECAVÜZ DEMİŞTİ

Erbaş, raporunda olduğu gibi, Kaya’nın tecavüz sonrası öldürüldüğü izlenimi edindiğini belirtti. Ancak mahkeme sürecinde, İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’ndan gelen raporda, Kaya’nın suda boğulmaya bağlı olarak yaşamını yitirdiğini tespit edilmiş ve tecavüz ve cinayet bulgularına rastlanılmadığı ifade edilerek, yeni bir rapor hazırlanmıştı. Sanıklar bu rapor doğrultusunda serbest bırakılmıştı. Kaya’nın avukatları da, Erbaş’ın tanıklığı doğrultusunda sanıkların adli bir yanlışlık sonucu serbest bırakıldığını belirterek tekrar tutuklanmalarını talep etti. Mahkeme heyeti tutuklama talebini reddetti. Duruşma, 27 Ekim tarihine ertelendi.

‘SANIKLAR CEZA ALANA KADAR’

Dava çıkışında eylem yapan Kadın Dayanışması Platformu, “Cansu Kaya’nın kadın cinayete sonucu hayatını kaybettiğini biliyoruz. Cansu’nun ölümünü kaza olarak sunmaya çalışan sanıklar hak ettikleri cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız. Ailesini asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

NE OLMUŞTU? 

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran 2015’te kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı’nda ölü bulundu. Yapılan incelemede, Kaya’nın son olarak Dalyan’daki restoranda garson olarak çalışan N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte yürüdüğü görüldü. Bunun üzerine gözaltına alınıp tutuklanan N.D. ve M.P.Ç. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanıklar, 24 Haziran 2016’daki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da Avrupa Yakasında 12 ilçede elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

Saray Akademisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...