18 Ekim 2016 15:16

Hakkari’de DBP ve HDP binalarındaki aramalar sona erdi

Hakkari’de polislerce baskın yapılan DBP ve HDP il binaları ile DBP Siyaset Akademisi’ndeki aramalar sona erdi. 

Paylaş

Hakkari Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri binaları ile DBP Siyaset Akademisi’ne yönelik öğlen saatlerinde eş zamanlı olarak yapılan baskın ile birlikte başlatılan arama sona erdi. DBP İl Örgütü’nün, 25 Ekim’de yapılacak kongresi öncesi parti binasında düzenlenen halk toplantısı sırasında yapılan baskında partinin bilgisayarlarındaki hard disklere el konuldu. 

Yapılan bu baskınlara tepki gösteren HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, AKP’nin yürüttüğü siyasetin bölgede iflas ettiğinin altını çizerek, siyasi partilere yönelik bu baskı uygulamalarına askeri darbe yönetimlerinde bile karşılaşılmadığını söyledi.

Parti binalarına bir ay içerisinde ikince kez baskın yapıldığını hatırlatan Akdoğan, “Bölgede siyasi alanda birinci olan bir partiyi bu kadar illegalize etmeye hakları yor. Bu çabaları sonuç vermeyecektir. Bu kervan yoluna devam edecektir. Bunu asla kimse yolundan döndüremez” dedi. 

DBP PM üyesi Uğur Bayrak ise, baskının kongrelerini engellemeye yönelik olduğunu ifade etti. Bayrak, “Ama bunu başaramayacaklar. Baskın sonrasında daha büyük bir coşku ile toplantımıza devam ettik” diyerek, 25 Ekim’de yapacakları kongre için halka katılım çağrısında bulundu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin’de 2 genç patlamada hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Köylü 'siyanür baraj seti çöktü'; şirket 'çökme yok' diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...