18 Ekim 2016 14:57

BTS: TCDD kazalara karşı gerekli çalışmayı yapmıyor

BTS Sivas Demirdağ’da yük treni ile manevra treninin çarpıştığı ve 4 makinistin yaralandığı kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, TCDD'yi eleştirdi.

Paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Sivas Demirdağ’da yük treni ile manevra treninin çarpıştığı ve 4 makinistin yaralandığı kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, kazaların sorumluluğunu personel hatasına bağlamanın kolaycı bir yaklaşım olduğu ve TCDD yönetiminin bu kazaları gidermek için gerekli çalışmaları yapmadığı ifade edildi. 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Divriği'den İskenderun'a demir cevheri taşıyan yük treni ile manevra treninin çarpışmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Çarpışma sonucu hafif şekilde yaralanan 4 makinistin Divriği Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, Hafif yaralanmalar ve can kaybının olmamasının tek teselli olduğu ifade edilen açıklamada, son yıllarda yeniden yapılanma adı altında yürütülen özelleştirme çalışmalarıyla demir yolu ağının bulunduğu her yerde kazalar arttığı kaydedildi. Maden taşımacılığı nedeniyle trafiğin diğer bölgelere kıyasla daha yoğun olduğu bu bölgede geçmiş zamanda da benzer kazaların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, demir yolu kazalarındaki artışa ilişkin “Vekalet görevlendirmelerdeki yoğunluk, aynı işi yapan personel arasında ücret ve çalışma koşulları açısından bir farklılıklar bulunması, Tren Şefi uygulamasının kaldırılmış olması, makinist eğitiminin süresinin kısalığı ve personel azlığı gerekçesiyle tren manevralarının eksik personelle yapılması, esnek çalıştırma kazalara davetiye çıkaran ilk akla gelen nedenlerdir. Temelde kazaların yaşanmasına neden olan şey yeniden yapılanma ve özelleştirme uygulamalarıdır. Bu uygulamalarla birlikte demir yollarında ölümlü kazalar artmıştır. Bu kazaların sorumluluğunu personel hatasına bağlamak kolaycı bir yaklaşımdır” denildi. Kazalardaki artışa ve sürekliliğe rağmen TCDD yönetiminin bu kazaları gidermek için gerekli çalışmaları yapmadığı ifade edilen açıklamada, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve özelleştirme uygulamalarıyla ortaya çıkan trafik zafiyetlerinin ve personel eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiği vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Murat Özveri: Taşeronlaştırmanın temelinde sömürü var

SONRAKİ HABER

HDP’li Paylan, Erdoğan’ı tanık gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...