18 Ekim 2016 14:50

SES’ten, 650 yataklı hastanenin kapatılacak olmasına tepki

SES, Çorum’da yapımı tamamlanan 800 yataklı Devlet Hastanesi açılarak, mevcut hastanenin kapatılacak olmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Çorum’da yapımı tamamlanan 800 yataklı Devlet Hastanesi açılarak, mevcut 650 yataklı hastanenin kapatılacak olmasına tepki gösterdi. Bir açıklama yapan Kocatüfek, “800 yataklı hastanenin inşaatına 200 trilyondan fazla para harcandı. Bu kaynak sadece 150 yatak için midir” diye sordu. 

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kocatüfek, “Çorum’da sadece 650 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi var. Uzun uğraşlar sonucunda Ankara yoluna sadece inşaatına 200 trilyondan fazla para harcanarak 800 yataklı yeni bir hastane daha yapıldı. Yakında açılışı gerçekleştirilecek. Mevcut 650 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 800 yataklı hastaneye taşınacak. Bu binada birkaç poliklinik bırakılacak” dedi. Bu mantıkla dahi düşünüldüğünde Çorum’un yatak sayısının sadece 150 artmış olacağını belirten Kocatüfek, “İnşaatına 200 trilyon harcamak yerine 150 yataklı küçük bir ek bina yapılsaydı bu durumda daha az maliyetle yine aynı fayda sağlanacaktı” dedi. 

‘DİŞ HASTANESİ’NİN YERİ NE OLACAK?’

Bununla da kalınmayarak göğüs hastanesinin boşaltılarak eğitim araştırma hastanesine taşınacağını belirten Kocatüfek, “Mevcut göğüs hastanesinin yıkılarak yenisi yapılacağı söyleniyor. Göğüs hastanesi 5-6 yıl önce yine trilyonlarca harcama yapılarak mevcut yerine taşınmıştı. Diş hastanesi için ne düşünüldüğünü şu ana kadar bilemiyoruz. Bahabey caddesindeki mevcut diş hastanesinin çok kıymetli yerinin akıbeti ise belli değil.

Yeni yatırımlar yaparak şehre bir şeyler kazandırmak yerine hastanelerin yerlerini değiştirmenin kime ne faydası var anlamak mümkün değil” dedi. 

‘ÇALIŞANLAR İÇİN DE DURUM VAHİM’

Çalışanlar için de durumun vahim olduğunu söyleyen Kocatüfek, “Herkes işine yakın yerde ev aldı kiraladı. Şimdi şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek zorunda kalacaklar ki mevcut alanda konut yok.7 gün 24 saat çalışan sağlık emekçileri için ulaşım ve güvenlik büyük bir sorun olacağa benziyor” dedi. 

Mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesindeki eski doğum ve satın alma binalarının yıkılarak, çam ağaçları kesilerek yerine Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 112 komuta merkezi yapılacağını belirten Kocatüfek, “Bu da mevcut alanın, ileride sağlık kompleksi tıp fakültesi kampusu vb yapılması önünde engel oluşturacaktır” dedi. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Konun çözümüne ilişkin önerilerde bulunan SES Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Mevcut eğitim ve araştırma hastanesi devlet hastanesi olarak hizmet sunumuna devam etsin. Eski binalar yıkılsın. Zaman içinde ihtiyaca göre yenileri yapılabilir. 800 yataklı hastane eğitim araştırma hastanesi olsun. Her iki hastanede de mutlaka kreş olsun. Otopark sorunu çözümlensin. Göğüs Hastanesi yerinde kalsın. Mevcut ve açılacak hastanelerin işleyişine göre tekrar değerlendirilerek büyütülebilir. 800 yataklı yeni hastanenin alan sorunu olduğundan büyüme şansı yoktur. Ama mevcut eğitim araştırma hastanesinin alanı geniş. Burası ilerde şehrimizin yüz akı gerçek anlamda bir sağlık kompleksi –tıp fakültesi kampusu olabilir. Şehrimizin geleceğini, halkımızın sağlığını, tıp fakültemizin durumunu ve hastanelerimizi ilgilendiren önemli bir sorun ile karşı karşıyayız.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Filiz Ali: Yaşananlar son derece trajikomik

SONRAKİ HABER

Murat Özveri: Taşeronlaştırmanın temelinde sömürü var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa