18 Ekim 2016 14:09

ODTÜ’de Aslı Erdoğan ve  Necmiye Alpay'a Özgürlük Paneli

ODTÜ Genç Yazarlar Topluluğu, tutuklu gazetecilerle dayanışma için 'Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'a Özgürlük Paneli' düzenleyecek.

Paylaş

ODTÜ Genç Yazarlar Topluluğu, bir süredir tutuklu bulunan Gazeteci- Yazar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'la dayanışmak için “Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'a Özgürlük Paneli” düzenleyecek. 21 Ekim Cuma günü, saat 18:00’da  başlayacak panel, ODTÜ Fizik Bölümü, U3 Amfi yapılacak. Panele, Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Aydostlu konuşmacı olarak katılacak. 

ODTÜ Genç Yazarlar Topluluğu,  23 Ekim Cuma günü “Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'a Özgürlük Paneli” düzenleyecek. Saat 18:00’da başlayacak panel, ODTÜ Fizik Bölümü U3 Amfisinde gerçekleşecek. Panele  Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Aydostlu, Yazar Pelin Buzluk, yazar Mustafa Orman ve ODTÜ öğretim üyesi Dr. Besim Can Zırh’lı konuşmacı olarak katılacak. 

ÖZGÜRLÜK İÇİN BİR ARAYA GELECEKLER

ODTÜ Genç Yazarlar Topluluğu panelle ilgili yayınladığı çağrı metninde, “Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay, iki aydan uzun süredir Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde. Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin ‘yayın danışma kurulu üyeliği’ görevinde bulunarak basın özgürlüğü adına sembolik bir duruş sergiledikleri için ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ isnadıyla tutuklandılar” denildi.  Aslı Erdoğan  ile Necmiye Alpay’ın bahsedilen suç iddiasıyla tutuklandığından beri kamuoyundan kayda değer bir ses yükseltilmediği ifade edilerek, “Biz ODTÜ Genç Yazarlar Topluluğu olarak edebiyat ve akademinin karanlık bir yola sürüklendiğini görüyoruz. Bu karanlık yoldan sapmak; edebiyat ve akademinin özgür değerlerini savunmak için Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a özgürlük şiarını yükseltiyoruz” ifadeleri kullanıldı. (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP mitingine bombalı saldırı davası yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

Güzel Sanatlar Lisesinden proje okul tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa