18 Ekim 2016 13:43

Kadın cinayetine müebbet hapis 

Antalya’da birlikte yaşadığı Deniz Aktaş’ı silahla 4 el ateş ederek öldürmekten yargılanan Lokman Barış Çelik müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu gün görülen duruşmaya birçok avukat ve kadın örgütü temsilcileri katıldı. 

Duruşmada söz alan Sanık avukatı Necip Bağırsakçı, “Sanık ani olarak gelişen olay sonucunda, mağdurenin erkekliğine yönelik sözleri nedeni ile haksız tahrik altında suçu işlemiştir” dedi. “Ayrıca bu bir kadın cinayeti değil, iki sevgili arasında işlenmiş bir öfke ve aşağılanma cinayetidir” şeklinde garip bir savunma yapan sanık avukatı, Deniz Aktaş’ı katleden, Lokman Barış Çelik’e tüm cezai indirimlerin uygulanmasını talep etti. 

Avukat Esra Gencer Özdemir ise sanık avukatının ‘bu bir kadın cinayeti değildir’ sözlerine tepki göstererek, cezada iyi hal ya da pişmanlık indirimi uygulanmamasını talep etti. 
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, kasten öldürme suçunu işlediği nedeniyle sanığı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme çıkışı bir basın açıklaması yapan Avukat İpek Bozkurt, “Bir buçuk yıldır mahkeme heyeti sanığın, ‘erkekliğime küfür etti, erkekliğimi aşağıladı’ gibi sözlerini dinledi. Fakat karar bizim istediğimiz gibi oldu. Hiç bir indirim almadan cezalandırıldı. Karardan dolayı mutluyuz” dedi. 

‘KADINLARIN ISRARLI MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ’

Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği adına  yapılan açıklamada da “Olay günü ihbar sonucu olay yerine gelen, fakat 45 dakika kapıda bekleyen ve olaya müdahale etmeyen polislerin de suçlu olduğunu ve polislerin de yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Biz kadınlar bu gün gördük ki ısrarımız, mücadelemiz sonuç verdi ve katil gerekli cezayı aldı. Bu sonuç her duruşmada erkek adaletin karşısında dimdik duran kadın avukatların, inancını ve inadını yitirmeden davayı takip eden kadınların ve acılarına rağmen kararlı duruşlarıyla Deniz’in ailesinin başarısıdır. Deniz geri gelmeyecek ama katili hak ettiği cezayı çekecek” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Munzur üniversitesi’nde formasyon eylemi

SONRAKİ HABER

Musul hesabı kolay tutar mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...