18 Ekim 2016 13:39

Munzur üniversitesi’nde formasyon eylemi

Munzur Üniversitesi öğrencileri pedagojik formasyon derslerinin kendi üniversitelerinde verilmemesini protesto etti.

Paylaş

Sercan İNCESU
Hüseyin ALTUN
Dersim


Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen Edebiyat son sınıf öğrencisi ve çok sayıda farklı bölümde öğrenci, üniversite kapsamında pedagojik formasyon derslerinin kendi üniversitelerinde verilmemesini rektörlük önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. 

Açıklamayı okuyan Mihriban Tumas, formasyon derslerini alabilmek için Fırat Üniversitesine gitmek zorunda kaldıklarını söyleyerek “Elâzığ’da barınma koşullarını sağlayamıyoruz. Haftanın 3 günü gidip gelme zorunluluğu içinde olduğumuz için hem maddi hem de fiziksel olarak sorunlar yaşıyoruz” dedi. 

Üniversitenin geçmiş senelerde formasyon için yol ücretlerinin bir miktarını karşıladığını fakat bu sene bunun söz konusu olmadığını belirten Tumas “Bu sene de formasyon ücreti 1800 TL olup yol paralarıyla birlikte masraflar  4 katına çıktı. Üniversite bu trajik komik olay karşısında hiçbir müdahale de bulunmamakta, kayıtsız kalmaktadır” diye konuştu. Tumas, bölgede artan çatışmalı sürecin ve kış şartlarının ulaşımı olumsuz etkilediğini ve öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye attığını dile getirdi.

Tumas, mağduriyetin giderilmesi ve ilerde aynı sorunun yaşanmaması için öğrencilerin il dışına gitmesi yerine Fırat Üniversitesi’nden pedagojik formasyon eğitimini verecek olan 3 akademisyenin Munzur Üniversitesine getirilmesi ya da burada akademisyenlerin görevlendirilmesini istediklerini ifade ederek, bunun olmaması durumunda uzak eğitim verilmesi şayet bu sistem yoksa bir an önce kurulmasını ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini istediklerini söyledi. (Dersim/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HAKİM, çatışmaların yaşandığı bölgelere gidiyor 

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetine müebbet hapis 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...